ASKERİMİZE SALDIRIDA ŞOKE EDEN AYRINTI!

GÖRÜNTÜLÜ HABER

ASKERİMİZE SALDIRIDA ŞOKE EDEN AYRINTI!
/kanal16.com.tr/2015-12/17/185805773b.mp4
SİYASET 17.12.2015 18:06:27 0

 

Irak´ın Musul şehri yakınlarında Türk askerinin Peşmerge, Türkmenler ve Arapları eğittiği Başika bölgesindeki askeri kamp, terör örgütü DAEŞ´in saldırısına uğradı.

4 ASKER YARALANDI

Kampa çok sayıda havan topu atılırken Mehmetçik de top atışlarıyla anında karşılık verdi. 4 Türk askeri hafif şekilde yaralanırken, yaralı askerlerin tahliye edildiği öğrenildi.

Ankara´da ise Genelkurmay Başkanlığı teyakkuza geçti.

Genelkurmay´dan yapılan ilk açıklamada "Terör örgütü DAEŞ´in saat 15.10 sularında Peşmerge tarafına attığı Katyuşa mermilerinin bir kısmı, Türk askerlerinin bulunduğu Başika´daki üs bölgesine düşmüştür. 4 silah arkadaşımız yaralanırken, DAEŞ hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir" denildi.

Irak Başbakanı Haydar El-İbadi´nin "Kampa yönelik tehdit yok" açıklamasının üzerinden daha bir gün geçmeden kampın hedef alınması dikkat çekti.

DAVUTOĞLU: DAEŞ MEVZİLERİ BOMBALANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili olarak Brüksel ziyareti öncesi Ankara´da konuştu. IŞİD´in Başika kampına yönelik saldırısına ilişkin açıklama yapan Davutoğlu, Türkiye´nin Irak´ın toprak bütünlüğünü koruyacağını söyledi.

 

ERDOĞAN BİLGİ ALDI 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, yaptığı telefon görüşmelerinde Başika´daki saldırı ve akabinde bölgede yaşanan gelişmeler hakkında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar´dan ayrıntılı bilgi aldı. 

DAEŞ RUS YAPIMI SİLAH KULLANDI


DAEŞ´in saldırılarda kullandığı silahlar dikkat çekti. Örgüt saldırıda katyuşa roketatarlarını kullandı.

Rus yapımı olan silah, İkinci Dünya Savaşı´nda Sovyetler, Hitler Almanya´sına karşı kullanmıştı.

Şimdi merak edilen konu DAEŞ´in bu silahı nasıl temin ettiği. Esad yönetiminin bu silahları terör örgütüne verdiği veya DAEŞ´in bu roketleri Suriye ordusunun depolarından elde etmiş olabileceği ihtimaller arasında.