ARITILAN ATIK SULAR İLE TARLA SULANACAK

(FOTOĞRAFLI)

ARITILAN ATIK SULAR İLE TARLA SULANACAK
ÇEVRE 15.12.2015 14:50:28 0

 

Bursa´nın Yenişehir ilçesinde atık su arıtma tesislerinde günde 4 bin metreküp kanalizasyon atığı arıtılarak dereye salınıyor. 

Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, 7 bin 62 metre küp kapasiteli atık su arıtma tesislerinin şu anda günlük 4 bin metre küp kapasite ile çalıştığını belirterek, ?15 bine yakın ev ve ticarethanenin kanalizasyon suları buraya geliyor. Burada ön arıtmadan geçtikten sonra sırayla kaba ve ince ızgaralardan geçiyor. Daha sonra havalandırma havuzuna geliyor. Burada oksijen verilen su daha sonra çökertme havuzlarından tabiata salınıyor? dedi.

Başkan Çelik, ?Günde işlenen 4 bin metre küp su Kocasu ve doğaya salınıyor. Tesislerden çıkan su ile gönül rahatlığı ile tarla ve bahçe sulanılabilir. Çünkü arıtılan suda en ufak bir kimyasal ve bakteri kalmıyor? diye konuştu.

Atık su arıtma tesislerinin 12 milyon lira harcanarak faaliyete geçtiğini belirten Çelik, ?Bu değerli hizmeti ilçemize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe´ye ekibine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum? dedi.