Altepe’den yıllar sonra gelen Doğanbey itirafı:

“Şimdiki aklım olsa engellerdim!”

GÜNDEM 11.11.2024 16:50:00 0

Altepe’den yıllar sonra gelen Doğanbey itirafı:

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, konuk olduğu TR Düşünce Kulübü’nde gündem sarsacak önemli açıklamalar yaptı. 2017 yılında neden görevden alındığını bilmediğini ve kaybedilen yerlerdeki il ve ilçe başkanlarının göreve devam etmesini garipsediğini belirten Altepe, Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili de itirafta bulundu. Altepe, “Şimdiki aklım olsa Doğanbey’i engellerdim” dedi.

-----------------

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, TR Düşünce Kulübü’nün konuğu oldu. Burada üyelerin sorularını yanıtlayan Altepe, görev yaptığı dönemde inşa edilen Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili, yıllar sonra özeleştiri yaptı. Altepe, Doğanbey ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “Doğanbey’e gelince, değerli arkadaşlar, özellikle biz Bursa’da bu konuda plan yapmadık. Bursa’daki planlar, bizden önceki planlardı ve tamamlanmıştı. Doğanbey planları ise rahmetli Teoman Özal tarafından 1991 yılında yapılmış. MİA (Merkezi İş Alanı) planları deniyordu; yani, şimdi düşünebiliyor musunuz, bu binalı konutları 1.25-1.30 oranında. Orası 5 neymiş merkezi salon olacakmış. Daha sonra inşaatlar başladı; köşedeki inşaat 1994 yılında yapıldı, ben belediye başkanı olmadan 10 yıl önce. Şimdi orada bir otel yapıldı ama benim orayla bir ilgim yoktu; orası bir çöküntü alanıydı. Bina sahipleri dış cepheyi yapmış, iç kısımlar ise yapılmamış; anlaşmalar yarım kalmış, kimisinin evleri yıkılmış, çöplük gibi. Yapıların üçte biri yıkılmış, üçte biri ayakta kalmış. 

“BİZİM ARKADAŞLAR BASKI YAPTI” 

“Bizim arkadaşlar, burayı yeniden yaptıralım diye çok baskı yaptı. Biz de tamam dedik ve TOKİ’ye girdik. Arkadaşlar, plan neyse, TOKİ yazsın dedik. Vatandaşlar imza attı ve iş TOKİ’ye verildi; zaten TOKİ’de imar yetkisi vardı. Daha sonra TOKİ, bir proje yaptı; en yüksek bina 17 kattı. O şartlara göre bu en az yapılması gerekendi, çünkü herkese daire verecekti. Ancak, projeler Ankara’da yapıldı. Biz sadece vatandaşlarla anlaşmaları sağladık, yani oradaki inşaatlar yürüsün diye.”

“BİZE 17 DEDİLER 24 KAT ÇIKTI!”

“Sonra bir baktık ki 17 kat değil, 24 kat yapılmış. Bu durum bizim bilgimiz dışında gelişti, çünkü TOKİ doğrudan devlete bağlı. Dediğim gibi, mimari projeler dahil Ankara’da yapıldı, plan 1991 yılında yapılmıştı. Biz ona göre hareket ettik. Şimdiki aklım olsa, bunu engellerdim; ‘Yapmayalım, burayı park yapalım,’ derdim. Çünkü bize gösterilen en yüksek kat, 17 kattı.

 

 

    Haber:Yağmur Araz

 

Bursa’dan Balkanlara Ramazan bereketi

Osmangazi’de aranan iki hükümlü yakalandı

Bursa’da feci kaza: Araç tırın altına girdi

Timsah deplasman için hazırlanıyor

Kestel’de tır kazası: 1 kişi hayatını kaybetti

Ramazan’ın bereketi Yenişehir’de paylaşıldı

Bursaspor camiası iftar sofrasında buluştu

Osmangazi’de apartman yangını korkuttu

Rojin Kabaiş’in babasının tehdit iddialarına soruşturma

İnegöl’de polis denetimi: 25 sürücüye 448 bin TL ceza

BM: Orta Doğu’daki çatışmaların maliyeti günde 1 milyar dolar

Yeni İran liderine saldırı iddiası doğrulandı

Bursa’da 3 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Başkan Yılmaz’dan 45 bin kişiye iş ve eğitim desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bursa programında neler olacak?

Başkan Özel’den 12 Mart İstiklal Marşı mesajı

İlber Ortaylı 5 gündür yoğun bakımda

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Topraklarımıza göz diken olursa hodri meydan”

Nilüfer amatör sporuna belediyeden güçlü destek

Erdoğan’dan emeklilere bayram öncesi müjde

Akın Gürlek: “Mahkeme salonları siyaset arenası değildir”

Kestel’de kadınlar için Bursa tarih ve kültür gezileri başladı

Bursa Büyükşehir’den Saraybosna’da iftar buluşması

Yıldırım’da ani fren zincirleme kazayı tetikledi

Bursa’da 700 kilo bozuk sucuk imha edildi

Başkan Aydın Yunuseli’nde vatandaşlarla iftar yaptı

Bursa’da jandarmadan uyuşturucu tacirlerine darbe

İngiliz basını Galatasaray galibiyetini konuşuyor

Nilüfer’de 11. Tohum Takas Şenliği başlıyor

Bursa’da ‘piyasacı’ sürücülere polis baskını

Yükleniyor

loading