Altepe’den yıllar sonra gelen Doğanbey itirafı:

“Şimdiki aklım olsa engellerdim!”

GÜNDEM 11.11.2024 16:50:00 0

Altepe’den yıllar sonra gelen Doğanbey itirafı:

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, konuk olduğu TR Düşünce Kulübü’nde gündem sarsacak önemli açıklamalar yaptı. 2017 yılında neden görevden alındığını bilmediğini ve kaybedilen yerlerdeki il ve ilçe başkanlarının göreve devam etmesini garipsediğini belirten Altepe, Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili de itirafta bulundu. Altepe, “Şimdiki aklım olsa Doğanbey’i engellerdim” dedi.

-----------------

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, TR Düşünce Kulübü’nün konuğu oldu. Burada üyelerin sorularını yanıtlayan Altepe, görev yaptığı dönemde inşa edilen Doğanbey TOKİ konutlarıyla ilgili, yıllar sonra özeleştiri yaptı. Altepe, Doğanbey ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi: “Doğanbey’e gelince, değerli arkadaşlar, özellikle biz Bursa’da bu konuda plan yapmadık. Bursa’daki planlar, bizden önceki planlardı ve tamamlanmıştı. Doğanbey planları ise rahmetli Teoman Özal tarafından 1991 yılında yapılmış. MİA (Merkezi İş Alanı) planları deniyordu; yani, şimdi düşünebiliyor musunuz, bu binalı konutları 1.25-1.30 oranında. Orası 5 neymiş merkezi salon olacakmış. Daha sonra inşaatlar başladı; köşedeki inşaat 1994 yılında yapıldı, ben belediye başkanı olmadan 10 yıl önce. Şimdi orada bir otel yapıldı ama benim orayla bir ilgim yoktu; orası bir çöküntü alanıydı. Bina sahipleri dış cepheyi yapmış, iç kısımlar ise yapılmamış; anlaşmalar yarım kalmış, kimisinin evleri yıkılmış, çöplük gibi. Yapıların üçte biri yıkılmış, üçte biri ayakta kalmış. 

“BİZİM ARKADAŞLAR BASKI YAPTI” 

“Bizim arkadaşlar, burayı yeniden yaptıralım diye çok baskı yaptı. Biz de tamam dedik ve TOKİ’ye girdik. Arkadaşlar, plan neyse, TOKİ yazsın dedik. Vatandaşlar imza attı ve iş TOKİ’ye verildi; zaten TOKİ’de imar yetkisi vardı. Daha sonra TOKİ, bir proje yaptı; en yüksek bina 17 kattı. O şartlara göre bu en az yapılması gerekendi, çünkü herkese daire verecekti. Ancak, projeler Ankara’da yapıldı. Biz sadece vatandaşlarla anlaşmaları sağladık, yani oradaki inşaatlar yürüsün diye.”

“BİZE 17 DEDİLER 24 KAT ÇIKTI!”

“Sonra bir baktık ki 17 kat değil, 24 kat yapılmış. Bu durum bizim bilgimiz dışında gelişti, çünkü TOKİ doğrudan devlete bağlı. Dediğim gibi, mimari projeler dahil Ankara’da yapıldı, plan 1991 yılında yapılmıştı. Biz ona göre hareket ettik. Şimdiki aklım olsa, bunu engellerdim; ‘Yapmayalım, burayı park yapalım,’ derdim. Çünkü bize gösterilen en yüksek kat, 17 kattı.

 

 

    Haber:Yağmur Araz

 

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu

Ankara’da düşen uçakta kara kutuya ulaşıldı

700 yıllık medeniyet bir asırlık Cumhuriyet: Bursa’nın fethine görkemli kutlama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bölgenin veri üssü konumuna gelecek

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün olacak

Yıldırımlı çocuklara her pazar ücretsiz tiyatro

Türkiye–Pakistan kardeşliği savunma ve havacılıkta güçleniyor

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı coşkuyla kutlanacak

Çamlık Bulvarı Büyükşehir’le yenilendi

Bursa'da müstakil evde yangın: 1 kişi hayatını kaybetti

Ekol TV kapandı

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

GUHEM’de ‘En Uzunnn Gece’

İnegölspor'dan Bozbey'e çağrı

İnegöl Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Çocuk odaklı afet çalıştayı

Bursa’da kaçakçılığa büyük darbe: 3,4 milyon makaron ve 12 milyon TL’lik oto parçası ele geçirildi

Burfaş B Kafe ilgi odağı: Masterchef şefleri Bursa'da

RATEM seçimlerine TİMBİR damgası

Varank’tan Özel’e savunma sanayii üzerinden sert çıkış

Timsah’tan flaş transfer!

Yükleniyor