ALANYURT`TA ASAYİŞ ARTIK POLİSTEN SORULACAK

POLİS NOKTASI ALANYURT`TA HİZMET VERMEYE BAŞLADI

ALANYURT`TA ASAYİŞ ARTIK POLİSTEN SORULACAK
DÜNYA 11.09.2009 23:37:07 0

24 Aralık 2008 tarihinde Danıştay 1. dairesinin almış olduğu kararla İnegöl’e mahalle olarak bağlanan Alanyurt’ta artık Polis görev yapacak.  Bursa Valiliği tarafından hazırlanan protokol kapsamında mahallelerin sınırları ilçe emniyet müdürlüklerine tebliğ edilirken, polis 25 Ağustos tarihinden itibaren Alanyurt bölgesinde görev yapmaya başladı.

 

İnegöl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Alanyurt Yunus Emre, Esentepe, Fatih,

Üçevler, Yeni Mahalle ve Cumhuriyet Mahallelerinde asayişi sağlarken, 1 Ocak 2006 tarihinde İnegöl’e bağlanan Akhisar ev Huzur Mahallesi’nde Jandarma görev yapmaya devam edecek.

 

Alanyurt bölgesinde hizmete başlayan, ancak yer sıkıntısı çeken İnegöl Emniyet Müdürlüğü’ne 7 Eylül’de toplanan İnegöl Belediye Meclisi tarafından Alanyurt ek hizmet binasının ikinci katı tahsis edildi.

 

Bugün İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel ve İnegöl Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı ile birlikte Alanyurt Polis noktasını gezen Kaymakam Durmuş Gençer, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan incelemelerde Emniyet Birim amirleri de hazır bulundu.

 

Yer tahsisinden dolayı Belediye başkanı Alinur Aktaş ve meclis üyelerine teşekkür eden Kaymakam Durmuş Gençer, Alanyurt polis noktasının açılması ile birlikte diğer birimlerde de rahatlama olduğunu kaydetti.

 

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise kalıcı bir polis merkezi için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, Alanyurt ve İnegöl’ün tamamen birleşmesiyle, ulaşım ve güvenlikte yaşanan sorunların çözüme kavuşacağını söyledi.

 

İnegöl Emniyet Müdürü Ahmet Alaaağaçlı ise Alanyurt halkının güvenliğini sağlamak için yine 24 saat esası ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Yapılan konuşmaların ardından İnegöl Emniyet Müdürü Ahmet Alaağaçlı tarafından Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ek hizmet binasının ikinci katını tahsis etmesinden dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.