AK PARTİ’DE MÜRACAATLAR SONA ERDİ

BURSA’DA ADAY ADAYLIĞI İÇİN 211 KİŞİ BAŞVURDU

AK PARTİ’DE MÜRACAATLAR SONA ERDİ
SİYASET 20.02.2015 20:47:36 0

7 Haziran genel seçimleri öncesi Ak Parti’de aday adaylığı müracaatları sona erdi. Ak Parti İl Başkanlığına yapılan başvuruların yanı sıra Genel merkez’e de aday adaylığı dilekçesini teslim edenler oldu. Bursa Milletvekilliği aday adaylığı için toplam 211 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenilirken, bunlardan 181’inin Bursa Teşkilatına, 30’unun ise genel merkeze dilekçesini teslim ettiği kaydedildi.

İnegöl’den de aday adayı patlamasının yaşandığı genel seçimler öncesi 9 isim aday adaylığı başvurusunda bulundu. Ak parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in yanı sıra, Ak parti eski ilçe başkanı Bülent Temelli, eski il yöneticisi Halide Serpil Şahin, İNGAZ Genel Müdürü Faruk Coşkun, Eski İl yönetim Kurulu üyesi İşadamı Ayhan Salman ve Eski milletvekili Sedat Kızılcıklı aday adaylığı için müracaatta bulundu.

İnegöl’den sürpriz isimler de adını aday adayı listesine yazdırdı. 29 Mart yerel seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığına aday adayı olan Hasan Aydın, rahmetli Hikmet Şahin’in kadrosunda Bursa Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcısı olarak görev yapan Muammer Subaşı ve Mobilyacı Erol Çetinkaya’da aday adaylığı için İnegöl’den başvuru yapan diğer isimler oldu.

 

Öte yandan Başbakanlık basın Müşaviri ve Bülent Arınç’ın basın danışması Mahmut Turunç’ta görevinden istifa ederek aday adaylığı için müracaat eden isimler arasında yer aldı.