Tarih: 05.10.2018 18:06

AK PARTİ´DE ADAYLIK BAŞVURU TARİHİ BELİRLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti´den yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen kişiler, 5-12 Kasım tarihleri arasında başvurularını yapmaya başlayacak. Başvurular sonrası temayül yoklamaları yapılacak.

Adaylar, Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın grup toplantısında çerçevesini çizdiği kriterler ışığında belirlenecek.

Teşkilat Başkanlığı´nın belirlediği seçim takvimine göre bazı büyükşehir belediye başkan adayları ile Doğu ve Güneydoğu illerine ilişkin adayların isimleri erken açıklanacak.

Belirlenecek adayların isimlerinin özellikle yolsuzluk ve FETÖ ile anılmamış olması, mütevazı, güler yüzlü, olmasına bakılacak.

Aday belirlemede önemli bir kriter de vaatler olacak.

Parti teşkilat başkanlığı il ve ilçelerde görev yapan mevcut belediye başkanlarının önceki yerel seçimlerde dile getirdiği vaatleri yerine getirip getirmediğini mercek altına aldı.

Seçim döneminde halktan çeşitli vaatler ve sözlerle oy isteyen ancak seçildikten sonra bu vaatlerini yerine getirmeyen mevcut belediye başkanları yeniden aday gösterilmeyecek.

AK Parti kaynakları, 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde kadın aday sayısında da ciddi bir artış olacağının sinyallerini verdi. Hem belediye başkan adaylarında hem de belediye meclis üyeliği seçimlerinde kadın adaylara önceki yerel seçimlere oranla daha fazla yer ayrılacağı belirtildi


/kanal16haber.com/2018-10/5/181539567b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —