Tarih: 20.11.2014 18:53

AĞAÇLAR YENİ YERLERİNE TAŞINDI

Facebook Twitter Linked-in

Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikanın bahçesinde atıl duruma düşen yaklaşık 50 yetişkin ağaç İnegöl belediyesi tarafından başka bölgeye taşındı. Ekipler ağaçları şehir içinde oluşturulan koruluğa taşıyarak dikimini gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesinden getirilen ağaç söküm aracıyla yerinden kaldırılan ağaçlar, Mahmudiye mahallesi Gürbüz sokakta oluşturulan koruluğa nakledildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, çevre duyarlılığına önem verdiklerini belirterek, bu işlemle birlikte 50 adet yetişkin Sedir, Ladin ve Servi?den oluşan ağacın yok olmasının önüne geçtiklerini söyledi.

Bugüne kadar çevre adına önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Kansu, ?İlçemizin doğal güzelliklerinin korunması ve gelecek nesillere daha sağlıklı bir İnegöl bırakmak için, aralıksız çalışıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak bu görev ve sorumluluklarımız doğrultusunda hareket edip, altına imzamızı attığımız her projede, çocuklarımızın daha temiz ve daha yeşil bir çevrede yaşayabilmesini amaçlamaktayız. Bugün de burada yaklaşık 50 yetişkin ağacı, bulundukları yerlerden sökerek, oluşturduğumuz koruluğa taşıyıp, onları yine toprakla buluşturduk. İnegöl Belediyesi olarak, yaklaşık 50 adet yetişkin Sedir, Ladin ve Servi?den oluşan ağacın yok olmasının önüne geçmiş olduk? dedi.

İnegöl Belediyesi daha önceden de OSB kavşağında yapılacak Köprülü Kavşak çalışmalarının startının verilmesi sonrası, Bölge Trafik İstasyonu binasının önündeki yeşil alandaki ağaçların da sökümünün yaparak aynı koruluğa taşımıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —