Tarih: 04.12.2015 16:20

AFRİKALI ÖĞRENCİLER TÜRK EL SANATLARINA HAYRAN KALDI

Facebook Twitter Linked-in

 

Uludağ Üniversitesi bünyesinde kurulan ULUTÖMER öğrencileri BUSMEK´i ziyaret etti. Çeşitli ülkelerden gelen yabancı öğrenciler, BUSMEK´te yapılan sanatları atölyelerde yakından inceleyip, Türk sanatlarını tanıma fırsatı buldu. 
Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUTÖMER), Uludağ Üniversitesi´ne eğitim almak için gelen yabancı uyruklu öğrencilere Türkçe eğitimi veriyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Şube Müdürü Şahin Arat ile görüşen; ULUTÖMER Müdürü Prof. Dr. Salih Pay, yabancı öğrencilere Türk kültürünü BUSMEK sayesinde kazandırmak istediklerini aktararak; ? Dilin bir de kültür ayağı var. Öğrencilerle birlikte, farklı ülkelere de kültürümüzü aktarmaya çalışalım istedik. Öğrencilerimizi BUSMEK´e getirerek Türk kültürünü tanıttık? diye konuştu.
60 civarında ülkeden, 240 civarında öğrencileri bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Salih Pay, yabancı öğrencilerin genel olarak Afrika, Ortadoğu´daki Arap ülkeleri ve Asya´daki diğer ülkelerden geldiğini ifade ederek, Türk cumhuriyetleri, Balkanlar, Ukrayna ve Brezilya´dan da öğrenciler geldiğini sözlerine ekledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —