AFAD’dan 64 il için uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurdun büyük bölümünde fırtına, kar ve kuvvetli yağış beklendiğini belirterek 64 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulundu.

ÇEVRE 25.11.2023 13:29:00 0
AFAD’dan 64 il için uyarı

AFAD; yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve fırtına beklendiği bildirerek, 44 il için "turuncu, 20 il için de "sarı" uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak için ‘turuncu’; Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak için de ‘sarı’ meteorolojik uyarı yapıldı.


Açıklamanın devamında vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarı yapılarak, “81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Uyarı verilen illerimizde vatandaşlarımıza, valiliklere, kaymakamlıklara ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç-direk devrilmesi, soba-baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanı tüm organlarını bağışladı

CHP Bursa’da yeni yönetim görev dağılımını tamamladı

Bursa'nın 2050 vizyonu

2026 Hac kurası yarın çekiliyor

Nilüfer Belediyesi’ne Ekim ayında ödül yağdı

Devlet Bahçeli: “Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı heyetinde yer almaya hazırdır”

Bahçeli’den Demirtaş açıklaması: “Tahliyesi hayırlı olacaktır”

Bursa’da hangi ilçeye kaç TOKİ yapılacak?

Sevgilisi tarafından 75 bıçak darbesiyle öldürüldü

Yenişehir Belediyesi’nden Mahmudiye’ye hizmet atağı

Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem

AK Parti iktidarı 23 yaşında!

Çiftçiye tam destek

1'inci kattan düştü, hayatını kaybetti

Bursa’ya yakışan üniversiteyi ancak ÇEK kurar

2026 MTV zam oranı açıklandı: Araç sahiplerini yüzde 25,49’luk artış bekliyor

Kasım ayı kira artış oranı belli oldu

Ekim ayı enflasyon oranları açıklandı

Uzatmaların kahramanı Bursaspor!

Türkiye ve Irak arasında tarihi “su” anlaşması

Balıkesir'de 4.3 büyüklüğünde deprem

Nilüfer’in 7’nci giyim pazarı açıldı

Bursa organ bağışında yine zirvede!

Büyükşehir Belediyesporlu Nazmiye Ak dünya üçüncüsü

İsrail, Gazze'de ateşkesi bir kez daha ihlal etti

Fevzi Kaan Kaplan’dan dünya şampiyonasında çifte madalya

MHP'li Büyükataman; ‘Terörsüz Türkiye', Cumhuriyet tarihimizin en stratejik hedefidir

Edebiyatın kalbi Bursa’da atıyor

Bakan Göktaş: Alev Alatlı çağın ötesinde eserler üretti

Bursa’da CHP’li belediye başkanı AK Parti’ye mi geçiyor?

Yükleniyor