AFAD’dan 64 il için uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), yurdun büyük bölümünde fırtına, kar ve kuvvetli yağış beklendiğini belirterek 64 il için "turuncu" ve "sarı" uyarıda bulundu.

ÇEVRE 25.11.2023 13:29:00 0
AFAD’dan 64 il için uyarı

AFAD; yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli rüzgar, kar yağışı ve fırtına beklendiği bildirerek, 44 il için "turuncu, 20 il için de "sarı" uyarıda bulundu. Yapılan açıklamada Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yalova, Yozgat ve Zonguldak için ‘turuncu’; Adana, Adıyaman, Ardahan, Aydın, Bilecik, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Malatya, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Uşak için de ‘sarı’ meteorolojik uyarı yapıldı.


Açıklamanın devamında vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarı yapılarak, “81 ilimizde İl AFAD Merkezlerimiz, 7/24 esasına göre ilgili TAMP grupları ile teyakkuz haline geçirilmiştir. Uyarı verilen illerimizde vatandaşlarımıza, valiliklere, kaymakamlıklara ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç-direk devrilmesi, soba-baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Timsah'dan zirve yarışında kayıp!

Bursa'da 2 aracın karıştığı kazada 4’ü çocuk 9 kişi yaralandı

Vincenzo Montella toplanan puanda Fatih Terim ve Şenol Güneş'i geride bıraktı

Bursa’da sahte avukat tuzağı: Göçmenleri dolandırdı

Bursa’da tavuk döner faciası: 25 kişi zehirlendi

Bursa'da bir anlık dalgınlık kazayı getirdi

Bursa’nın Fethi minyatürlerle canlandı

Bursa'da yan bakma tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü

Devlet Bahçeli: Yönter’in istifası küskünlük değil

Nilüfer'de Dünya Şiir Onur Ödülü Nisa Leyla’ya verildi

Osmangazi Belediyesi çöp eve müdahale etti

Bursa'da oltalı hırsız camilerde mikrofonları çaldı

Bursa’da arıcılık Büyükşehir’le canlandı

Bursa’da fenalaşan şoför panik yaşattı

Timsah’da tek hedef 3 puan!

Bursa’da felsefe söyleşisine yoğun ilgi

Otobüste şaşkına çeviren kavga: Şoför araya girince ısırıldı

Bursa’da tehlikeli şerit değişimi kazaya yol açtı

Osmangazi’de Dünya Tiyatro Günü Orhan Kemal ile kutlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BlackRock Başkanı Fink'i kabul etti

Bursa'da araç faresi yakayı ele verdi

İnegöl’de yangın faciası

Cevdet Yılmaz: Türkiye barıştan yana

İnegöl’de üniversite ve meslek tanıtım günleri başlıyor

Özgür Özel’den Uşak operasyonuna tepki

Bursa’da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

İnegöl’de ahşap imalathanesinde iş kazası

Elif Nur Kaplan şampiyon olarak milli takıma seçildi!

Saç ekiminde maksimum verim nasıl alınır?

Bakan Uraloğlu: Akıllı ulaşımda yeni bir dönemi başlatıyoruz

Yükleniyor

loading