Tarih: 02.08.2018 11:26

ABD´DEN SKANDAL YAPTIRIM KARARI

Facebook Twitter Linked-in

BEYAZ SARAY, İÇİŞLERİ VE ADALET BAKANLARINA YAPTIRIM UYGULAMA KARARI ALDI.

Terör örgütü PKK ve FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan ABD´li Papaz Andrew Brunson´ın serbest bırakılması için Türkiye´yi uzun süredir tehdit eden ABD, skandal bir karar aldı.

Washington, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile 2 bakanlığa yaptırım uygulama kararı aldı.

Skandal kararı basınla paylaşan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, 2016´da Brunson´un tutuklanmasını ve daha sonra ev hapsinde tutulduğunu hatırlatarak, ?Yaptırım gerekçesi iki bakanın Rahip Brunson´un tutukluluğunda ilişkili olması? dedi.

?ABD´DE TEK KURUŞUM YOK?

ABD´nin bu skandal kararına ise tepkiler gecikmedi. ABD´nin hedefindeki iki bakandan birisi olan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, küstahlığa Twitter hesabından sert yanıt verdi.

Gül ?Benim bu topraklarda yaşamak ve bu topraklarda ölmek dışında bir düşüm olmadı. ABD´de veya Türkiye dışında herhangi bir ülkede ne bir dikili ağacım, ne bir tek kuruş param da yoktur. Nasip olursa belki bir gün memleketim Gaziantep´te küçük bir zeytinlik alırım? ifadelerini kullandı.

?ABD´DE BİR MALIMIZ VAR; FETÖ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter üzerinden yaptırım kararıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Bakan Soylu  "Amerika´da bir malımız var; FETÖ. Onu da orada bırakmayız, alacağız" yorumunu yaptı.

?KARARI ŞİDDETLE PROTESTO EDİYORUZ?

Konuya ilişkin bir tepki de Dışişleri Bakanlığı´ndan geldi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ABD Hazine Bakanlığının Türkiye ilgili olarak açıkladığı yaptırım kararının şiddetle protesto edildiği bildirildi.


/kanal16haber.com/2018-8/2/115300347b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —