Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediyesi’nin Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nden mezun olan 18 kadın, giyim üretim teknolojileri eğitimi ile iş dünyasına güçlü bir adım attı.

BURSA HABER 29.07.2024 12:01:00 0
 Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde giyim üretim teknolojileri alanında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 18 kadının mezuniyet sevincine ortak oldu. Başkan Yılmaz, “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” mottosuyla yürüttükleri çalışmaların bir sonucu olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımını desteklediklerini belirtti.

Yıldırım Belediyesi, açtığı 12 kadın kooperatifi ve 25 eğitim ve girişimcilik merkezi ile kadınları desteklemeye devam ediyor. Bu merkezler, kadınların becerilerini ekonomik değere dönüştürerek önemli bir gelir kapısı haline geliyor. Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi'nden mezun olan 18 kadın da kooperatiflerde çalışmaya hazır hale geldi.

Mezuniyet töreninde konuşan Başkan Yılmaz, kadın kooperatifleri ve eğitim merkezlerinin önemine vurgu yaparak, “Bu merkezlerde kadınlarımıza mesleki kurslar veriyor, istihdam sağlıyor ve ürünlerini satmak isteyenlere e-ticaret eğitimi sunuyoruz. Kadınlarımızın sosyalleşmesi açısından da önemli bir rol üstleniyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz ayrıca, kadın kooperatiflerinin kurulmasına verdikleri destekten bahsederek, “Kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların ekonomik potansiyellerini değere dönüştürmek amacıyla 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkı sağladık. Hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak” dedi.

Mezun kadınlar, eğitim sürecinde kazandıkları becerileri kooperatiflerde ve çeşitli iş alanlarında kullanarak ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeye hazırlanıyor. Yıldırım Belediyesi'nin bu projeleri, kadınların hayatında önemli bir fark yaratıyor ve onların güçlü bir şekilde topluma katılımını sağlıyor.

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

2025 Kayıtlardaki en sıcak üçüncü yıl oldu

Bolu’da deprem raporu: İki hastane yıkılacak

Kadın hakimi vuran savcının görev yeri şaşırttı!

Uludağ'da 3 kişinin öldüğü yangında istenen ceza belli oldu!

Nilüfer’de Durkheim söyleşisi

Osmangazi’de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-8 Mayıs’ta Antalya’da

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor...

İnegöl Belediyesi’nden Oylat’ta yıllık değerlendirme buluşması

TÜİK açıkladı: Tavuk eti ve süt üretimi azaldı

İran ekonomisi dibe vurdu kriz büyüyor

Büyükşehir’den çevre için önemli iş birliği

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Kanal 16 tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'de

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Yükleniyor