Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediyesi’nin Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nden mezun olan 18 kadın, giyim üretim teknolojileri eğitimi ile iş dünyasına güçlü bir adım attı.

BURSA HABER 29.07.2024 12:01:00 0
 Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde giyim üretim teknolojileri alanında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 18 kadının mezuniyet sevincine ortak oldu. Başkan Yılmaz, “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” mottosuyla yürüttükleri çalışmaların bir sonucu olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımını desteklediklerini belirtti.

Yıldırım Belediyesi, açtığı 12 kadın kooperatifi ve 25 eğitim ve girişimcilik merkezi ile kadınları desteklemeye devam ediyor. Bu merkezler, kadınların becerilerini ekonomik değere dönüştürerek önemli bir gelir kapısı haline geliyor. Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi'nden mezun olan 18 kadın da kooperatiflerde çalışmaya hazır hale geldi.

Mezuniyet töreninde konuşan Başkan Yılmaz, kadın kooperatifleri ve eğitim merkezlerinin önemine vurgu yaparak, “Bu merkezlerde kadınlarımıza mesleki kurslar veriyor, istihdam sağlıyor ve ürünlerini satmak isteyenlere e-ticaret eğitimi sunuyoruz. Kadınlarımızın sosyalleşmesi açısından da önemli bir rol üstleniyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz ayrıca, kadın kooperatiflerinin kurulmasına verdikleri destekten bahsederek, “Kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların ekonomik potansiyellerini değere dönüştürmek amacıyla 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkı sağladık. Hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak” dedi.

Mezun kadınlar, eğitim sürecinde kazandıkları becerileri kooperatiflerde ve çeşitli iş alanlarında kullanarak ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeye hazırlanıyor. Yıldırım Belediyesi'nin bu projeleri, kadınların hayatında önemli bir fark yaratıyor ve onların güçlü bir şekilde topluma katılımını sağlıyor.

Fidan, dış politikadaki son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu

Bursalı Tekstil Sektörü Temsilcileri BTSO ile Londra Sahnesinde

Nilüfer'de ruh sağlığı farkındalığı artıyor

Ekrem İmamoğlu'nun diploma davası Silivri'de görülüyor

MSB haftalık faaliyet raporunu paylaştı

İran’da uçuşlar normale dönüyor

Petkimspor çeyrek final kapısını araladı

Memur ve emeklilerin zamlı maaşları ödenmeye başladı: İşte tarihleri...

Bursa’da Gaye Su Akyol rüzgarı

Vali Ayyıldız’dan Miraç Kandili mesajı

Washington’dan sert adım: 75 ülkenin vize süreci askıda

Başkan Aydın’dan mesaj: Hayallerinizi kaybetmeyin

İnegöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Atış Yapı mağdurları İstanbul'da eylem yaptı

Brezilya’dan gelen konteynerde 298 kilo kokain yakalandı

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

Yükleniyor