Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediyesi’nin Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nden mezun olan 18 kadın, giyim üretim teknolojileri eğitimi ile iş dünyasına güçlü bir adım attı.

BURSA HABER 29.07.2024 12:01:00 0
 Yıldırım’dan kadınlara büyük destek: Mezuniyet coşkusu Karapınar’da yaşandı

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde giyim üretim teknolojileri alanında eğitimlerini başarıyla tamamlayan 18 kadının mezuniyet sevincine ortak oldu. Başkan Yılmaz, “Güçlü Kadın, Güçlü Toplum” mottosuyla yürüttükleri çalışmaların bir sonucu olarak, kadınların ekonomik ve sosyal hayata aktif katılımını desteklediklerini belirtti.

Yıldırım Belediyesi, açtığı 12 kadın kooperatifi ve 25 eğitim ve girişimcilik merkezi ile kadınları desteklemeye devam ediyor. Bu merkezler, kadınların becerilerini ekonomik değere dönüştürerek önemli bir gelir kapısı haline geliyor. Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi'nden mezun olan 18 kadın da kooperatiflerde çalışmaya hazır hale geldi.

Mezuniyet töreninde konuşan Başkan Yılmaz, kadın kooperatifleri ve eğitim merkezlerinin önemine vurgu yaparak, “Bu merkezlerde kadınlarımıza mesleki kurslar veriyor, istihdam sağlıyor ve ürünlerini satmak isteyenlere e-ticaret eğitimi sunuyoruz. Kadınlarımızın sosyalleşmesi açısından da önemli bir rol üstleniyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz ayrıca, kadın kooperatiflerinin kurulmasına verdikleri destekten bahsederek, “Kadın girişimciliğini desteklemek, kadınların ekonomik potansiyellerini değere dönüştürmek amacıyla 12 kadın kooperatifinin kurulmasına katkı sağladık. Hedefimiz bu sayıyı 14’e çıkarmak” dedi.

Mezun kadınlar, eğitim sürecinde kazandıkları becerileri kooperatiflerde ve çeşitli iş alanlarında kullanarak ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeye hazırlanıyor. Yıldırım Belediyesi'nin bu projeleri, kadınların hayatında önemli bir fark yaratıyor ve onların güçlü bir şekilde topluma katılımını sağlıyor.

IBAN mağdurlarından TCK 158 için uzlaşma çağrısı

5 günlük bebeği darp eden hemşireye yakalama kararı

Orban’dan Zelenskiy’e Davos tepkisi

Bakan Yerlikaya’dan güvenlik başlıkları masada

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplandı

Başkan Bozbey'den su çağrısı

Kaçış hazırlığındaki FETÖ şüphelileri yakayı ele verdi

Oktay Yılmaz: Sürdürülebilir su yönetimi Bursa'nın önceliği

MHP’nin 2 numarasından erken seçim için tarih

Davut Gürkan: "İyi ki AK Parti var, İyi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var"

Harmancık’ta kafa kafaya çarpışma: 1’i ağır 3 yaralı

İnegöl’de forklift kazası can aldı

MHP'li Büyükataman: Terörsüz Türkiye siyasi tercih değil milli meseledir

Altın firmasından kaza açıklaması: Sabotaj yok

BBBUS hattı Havaist’e devredildi!

Borsa'da tarihi rekor: Bist 100 endeksi 13.000 puanı aştı

Marmarabirlik’ten üreticisine 860 milyon tl ödeme

İstanbulda'da 2 İETT otobüsü kafa kafaya çarpıştı

Orhangazi’de aranan 7 hükümlü yakalandı

Burdur’da yolcu otobüsü devrildi: 12 yaralı

Bursa’nın dahil olduğu siber operasyonda 68 şüpheli tutuklandı

İnegöl’de israfa karşı atıksız sofra

Osmangazi’de okuma ve tasarım buluştu

İnegöl’de 9 kaçak göçmen yakalandı

Bursa'da kentsel dönüşüm dönemi

Bakan Göktaş: Sosyal medya düzenlemesi oldukça önemli

Hakan Fidan Gazze Barış Kurulu belgesini imzaladı

Numan Kurtulmuş: Soykırımın hesabı sorulmadan insanlığa huzur yok

Sadettin Saran’ın aylık geliri ortaya çıktı

Bursa'da müstakil ev alev alev yandı

Yükleniyor