Yıldırım Belediyesi'nden çölyak hastalarına kurban bayramı desteği

Yıldırım Belediyesi kurban bayramı öncesinde 317 adet glutensiz gıda kolisini ihtiyaç sahibi ailelere dağıttı.

BURSA HABER 12.06.2024 15:03:00 0
 Yıldırım Belediyesi

Yıldırım Belediyesi, gluten hassasiyeti ve çölyak hastalığıyla mücadele eden vatandaşlara destek olmak için önemli bir girişimde bulundu. 

Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yaptığı açıklamada, çölyak hastalığının her geçen gün arttığını ve bu hastalığa karşı farkındalığın yeterince yüksek olmadığını vurguladı. Çölyak hastalarının glutensiz beslenmek zorunda olduğunu ve bu gıdaların da normal gıdalara kıyasla daha pahalı olduğunu belirten Yılmaz, bu durumun hastalar için bir yük oluşturduğunun farkında olduklarını söyledi.Yılmaz açıklamasında"Glütensiz gıdaların normal gıdalara oranla pahalı olduğunu belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Gerek glütensiz gıdaların pahalı olması gerekse de toplumsal farkındalığın henüz tam anlamıyla oluşmaması nedeniyle bu hastalıkla mücadele eden kardeşlerimiz çeşitli zorluklarla karşılaşıyorlar. Biz de bu hastalığa dikkat çekmek ve toplumdaki dayanışma ruhunu pekiştirmek için çölyak hastaları için bir gıda kolisi hazırladık. Yıl içinde düzenli olarak dağıttığımız glütensiz gıda kolilerini Kurban Bayramı öncesinde hanelerimize ulaştırıyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak; çölyak hastalığının farkındayız” ifadelerini kullandı.

 

Yıldırım Belediyesi olarak çölyak hastalarının yanında olduklarını ve bu hastalığa karşı mücadelede onlara destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Yılmaz, yıl boyunca düzenli olarak dağıtılan glutensiz gıda kolilerinin Kurban Bayramı öncesinde de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.

 

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yalova’da şüpheli ölüm: Denizden kadın cesedi çıktı

Büyükşehir’den üreticiye büyük destek

Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı

2026 ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Devlet Bahçeli: "Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönsün."

Kestel’e 400 milyonluk dev meyve yatırımı

BURULAŞ açıkladı: Fazla çekimler iade edilecek

Bozbey’den güvenlik görevlisine teşekkür

Motorin zammı düşürüldü

Yenişehir’de 9 ay sonra hayvan pazarı yeniden faaliyette

Bursa'da dev kaçakçılık operasyonu

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı

Bursa’da fabrikada pilav yiyen 20 işçi hastanelik oldu

2026 Ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu

Başkan Aydın’dan huzur ve bereket mesajı

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Yükleniyor