İnegöl'ün Fatihi Turgut Alp dualarla anıldı

İnegöl'ün Fatihi olarak bilinen Turgut Alp, 700 yıllık türbesinin bulunduğu Turgutalpköy'de düzenlenen anma töreninde dualarla anıldı.

BURSA HABER 10.06.2024 17:32:00 0
 İnegöl

Turgutalpköy'de gerçekleşen anma törenine Kuran-ı Kerim tilaveti ve selamlama konuşmaları ardından Tarihi İnegöl Mehteri'nin gösterisi yer aldı.

Törene AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, CHP İnegöl ilçe başkanı Zemci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Belediye Meclis Üyeleri Hasan Özdemir, Burhan Serbest, Ayhan Güleç ve çok sayıda davetli katıldı.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,anma töreninde yaptığı açıklamada, “Köylerimizde düzenlenen anma programları ve şenliklere katılıyoruz. Bugün Turgutalp mahallemizdeyiz. Burada metfun bulunan Turgut Alp’in İnegöl için çok özel bir anlamı var. Bu toprakların fethedilmesinde, kazanılmasında fatihliğini yapmış olan Turgut Alp, şehrimizin önemli bir kahramanı. Hemen alanın yan tarafında bulunan noktada türbesi yer alıyor. Geçtiğimiz yıl buraları tanıtmak adına çok güzel bir program icra etmiştik. Bugün de bunun devamında Turgut Alp’i anmak, anlamak ve gerçekten geleceğimize daha iyi yön verebilmek adına bu programlarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ise “Bulunduğumuz bu yer, İnegöl için tarihin başladığı noktalardan biri. Çok kıymetli topraklar. Ecdadımız bin yıl önce Anadolu coğrafyasına gelmişler, bin yıldır bu coğrafyayı yurt edinmişler, bu coğrafyayı imar etmişler ve o günün haçlı seferleri içerisinde İslam coğrafyasını koruyan, İslam’ın bayraktarlığını yapan, muhafızlığını yapan ecdadın torunları olarak bu coğrafyada var olmuşuz. O gün de tüm dünyada zulüm varmış, o gün de haçlı seferlerinin hedefi Kudüs, Filistin’miş… Bugün de bakıyoruz bu zulüm ve haçlı seferleri devam ediyor. Bizler de ecdadımız gibi bunlara karşı mücadelemizi vermeye devam ediyoruz. Ecdadımız bizlere böyle anlamlı bir coğrafyayı ve böyle anlamlı bir dava şuurunu bıraktı. İnegöl Belediyemiz de geçtiğimiz yıl burayı Turgut Alp’e yakışır bir hale getirdi. Ben Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmalar sonrası anma programı yapılan dualar, akabinde Tarihi İnegöl Mehteri'nin gösterisi ve ikramlarla devam etti.


 

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ukrayna ve Rusya'ya ikazlarımızı net bir şekilde iletiyoruz

PFDK’dan 248 isme daha hak mahrumiyeti cezası

İnegöl'de Beşinci Mevsim Bilim Merkezi için hazırlıklar sürüyor

Şarkıcı Güllü'nün oğlu Tuğberk, şikayetçi sıfatıyla ifadeye çağrıldı

Bakan Fidan, ABD Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

DEM Parti, cumartesi günü AK Parti'yi ziyaret edecek

Bakan Işıkhan: Tüm sendikalarla açık iletişim yapısına sahibiz

Bursa'da Başkanlık Kupası finalleri nefes kesti

Dijital platform Gain ve bağlı şirketlere operasyon: 3 gözaltı

Bursa’da baba ve kızı evde ölü bulundu

Bursa'da seyir halinde yanan otomobil alev topuna döndü

Yeni yıl heyecanı Nilüfer'i sardı

Osmangazi'de okul kantinlerine sağlık denetimi

Bahçeli'den 'Dünya Türk Dili Ailesi Günü' mesajı

Yıldırım'da Mevlana'ya vefa gecesi

Nilüfer’in kurtuluşu tarlada

Yenişehir’de hayvan dostu proje çalışmaları hızla sürüyor

Başkan Burkay BTSO’nun yeni üyeleriyle bir araya geldi

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Yerli Malı Haftası kutlandı

Bakan Fidan: Başkalarının çizdiği sınırlar içinde siyaset yapma devri kapandı

Başkan Erkan Aydın, çözüm merkezini ziyaret etti

Başkan Özgür Özel: Dayanacak, sabredecek bir tarafım kalmadı

Nilüfer’de “Ustalara Saygı” konseri coşkusu başladı

55 ilde siber operasyon! 301 gözaltı

Benzine indirim yolda

Bursa’nın su sigortası Uludağ’da alarm

Hangi CHP’li belediye başkanı ilçe binasını yıktırıyor?

Hasan Toktaş’tan Bey Sarayı çağrısı: Kuruluşun merkezi ortaya çıkarılmalı

Ak Parti Bursa'nın her ilçesinde güçleniyor

Yükleniyor