İnegöl'ün Fatihi Turgut Alp dualarla anıldı

İnegöl'ün Fatihi olarak bilinen Turgut Alp, 700 yıllık türbesinin bulunduğu Turgutalpköy'de düzenlenen anma töreninde dualarla anıldı.

BURSA HABER 10.06.2024 17:32:00 0
 İnegöl

Turgutalpköy'de gerçekleşen anma törenine Kuran-ı Kerim tilaveti ve selamlama konuşmaları ardından Tarihi İnegöl Mehteri'nin gösterisi yer aldı.

Törene AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, CHP İnegöl ilçe başkanı Zemci Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Belediye Meclis Üyeleri Hasan Özdemir, Burhan Serbest, Ayhan Güleç ve çok sayıda davetli katıldı.

 

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban,anma töreninde yaptığı açıklamada, “Köylerimizde düzenlenen anma programları ve şenliklere katılıyoruz. Bugün Turgutalp mahallemizdeyiz. Burada metfun bulunan Turgut Alp’in İnegöl için çok özel bir anlamı var. Bu toprakların fethedilmesinde, kazanılmasında fatihliğini yapmış olan Turgut Alp, şehrimizin önemli bir kahramanı. Hemen alanın yan tarafında bulunan noktada türbesi yer alıyor. Geçtiğimiz yıl buraları tanıtmak adına çok güzel bir program icra etmiştik. Bugün de bunun devamında Turgut Alp’i anmak, anlamak ve gerçekten geleceğimize daha iyi yön verebilmek adına bu programlarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ise “Bulunduğumuz bu yer, İnegöl için tarihin başladığı noktalardan biri. Çok kıymetli topraklar. Ecdadımız bin yıl önce Anadolu coğrafyasına gelmişler, bin yıldır bu coğrafyayı yurt edinmişler, bu coğrafyayı imar etmişler ve o günün haçlı seferleri içerisinde İslam coğrafyasını koruyan, İslam’ın bayraktarlığını yapan, muhafızlığını yapan ecdadın torunları olarak bu coğrafyada var olmuşuz. O gün de tüm dünyada zulüm varmış, o gün de haçlı seferlerinin hedefi Kudüs, Filistin’miş… Bugün de bakıyoruz bu zulüm ve haçlı seferleri devam ediyor. Bizler de ecdadımız gibi bunlara karşı mücadelemizi vermeye devam ediyoruz. Ecdadımız bizlere böyle anlamlı bir coğrafyayı ve böyle anlamlı bir dava şuurunu bıraktı. İnegöl Belediyemiz de geçtiğimiz yıl burayı Turgut Alp’e yakışır bir hale getirdi. Ben Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmalar sonrası anma programı yapılan dualar, akabinde Tarihi İnegöl Mehteri'nin gösterisi ve ikramlarla devam etti.


 

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

Yükleniyor

loading