Bursa'da kahvehaneyi tüfekle tarayan saldırgan ölü bulundu

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kahvehaneye tüfekle ateş açtıktan bir süre sonra trafik ışıklarında duran otomobili gasbederek kaçan saldırgan ölü, yanındaki kadın ise tüfekle ayağından yaralanmış halde bulundu.

BURSA HABER 2.08.2024 16:25:00 0
 Bursa

Arda Tırkaz (28), eski nişanlısı olduğu iddia edilen Elif B. (27) ile 16 AVH 310 plakalı hafif ticari araçla Arabayatağı Mahallesi Menekşe Caddesi'ne geldi.

Otomatik tüfekle R.Y'ye ait kahvehaneyi tarayan Tırkaz, yeniden araca binerek uzaklaştı.

İş yerinin camlarının kırıldığı olayda tüfekten çıkan saçmalar nedeniyle caddede annesinin yanında bulunan bir yaşındaki Y.S, ayağından hafif yaralandı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Erkek bebek, Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Silahlı saldırıdan 10 dakika sonra otomobili gasbetti

Olaydan 10 dakika sonra Millet Mahallesi 11 Eylül Bulvarı'na gelen Tırkaz, kullandığı aracı kırmızı ışıkta bekleyen 16 ABJ plakalı otomobilin önüne kırdı.

Sürücü Y.T'yi silah tehdidiyle araçtan indiren zanlı, yanındaki Elif B. ile otomobile binerek kaçışını sürdürdü.

Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ve jandarma ekipleri, saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

Kayıtlarda saldırganın Menekşe Caddesi'nde hafif ticari araçtan inerek otomatik tüfekle iş yerini tarayıp kaçtığı, ardından 11 Eylül Bulvarı'ndaki kırmızı ışıkta bekleyen otomobilin önüne kırıp sürücüyü indirdikten sonra yanındaki kadınla uzaklaştığı görülüyor.

 Cinayetten hapis yatmış

Saldırganın araçla Yıldırım ilçesi Cumalıkızık Mahallesi yakınına geldiğini belirleyen ekipler, çalışmalarını bu alanda yoğunlaştırdı.

Polis ekipleri, aracı mahalle yakınındaki ormanlık alanda buldu. Bölgede arama yapan polis ve jandarma ekipleri, Tırkaz ve Elif B'nin yerini dronla tespit etti.

Ekipler, tüfekle vurulduğu belirlenen Tırkaz'ın öldüğünü, Elif B'nin ise ayağından silahla yaralanmış olduğunu gördü.
 

Sağlık ekiplerince Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kadının hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bursa'da 2018 yılının aralık ayında trafikte yol vermeme kavgasında işlediği cinayet nedeniyle bir süre hapis yattığı öğrenilen ve intihar ettiği ihtimali üzerinde durulan Arda Tırkaz'ın cesedi, olay yerindeki incelemelerin ardından Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

 

TRT Yönetim Kurulu'nda devir teslim!

Sıcak havalarda kıyafet seçimi nasıl olmalı?

Bozbey gündemi değerlendirdi

LGS’de tam isabet: Bursa’dan 14 Türkiye birincisi!

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Arif Bayrak: "Mudanya’nın kalbine beton dikmeyin"

Ahmet Özer tahliye edildi!

Bakan Uraloğlu: "15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Treni, millet iradesini taşıyacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 15 Temmuz'da 2 oğlu şehit olan anneye ziyaret

Başkan Gürkan: ”Terörsüz Türkiye ile Türkiye Yüzyılı kapıları ardına kadar açıldı“

Soykırımın 30.yılında Bursa tek yürek oldu

Kestel’den Sırbistan’a tarım diplomasisi

TRT’de yeni dönem: Başkanlık görevi Prof. Yılmaz’da!

Tarihi açıklama sonrası duygusal anlar

AK Parti'nin yeni şarkısı tanıtıldı

Eski tip ehliyetler için son tarih: 31 Temmuz

Şehit ve gazileri unutmadan süreci selamlıyorum

Mavi bayrak gönderde!

Bursaspor’un tek derdi para mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu süreci beraber yürümeye karar verdik."

Başkan Ercan Özel: Geleceğin Yenişehir’ini birlikte planlayacağız

Erdoğan’dan Bahçeli’ye destek: “Milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değil”

Bahçeli’den Demirtaş’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama!

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

Yükleniyor