Ayşenur Ezgi Eygi'nin otopsi sonucu açıklandı

Eygi'yi başından vuran İsrail kurşununun "neredeyse düz bir çizgide soldan sağa" isabet ettiği belirtildi.

GÜNDEM 13.09.2024 10:05:00 0
 Ayşenur Ezgi Eygi

 

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Bakü'den İstanbul'a getirildi. Havalimanında düzenlenecek törenin ardından cenaze, İzmir'e gönderilecek ve ardından memleketi Aydın'ın Didim ilçesinde toprağa verilecek. Filistin Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı otopsi raporunda, Türk ve ABD vatandaşı olan Eygi'yi başından vuran İsrail kurşununun "neredeyse düz bir çizgide soldan sağa isabet ettiği" bilgisi paylaşıldı. İstanbul'da düzenlenecek törenin ardından Eygi'nin cenazesi İzmir'e, oradan da Didim'e nakledilecek.

 

Filistin Adalet Bakanlığına bağlı Adli Tıp Kurumunun otopsi raporunda, Nablus Başsavcılığının, Eygi'nin naaşının, kentteki En-Necah Üniversitesi'nde bulunan Adli Tıp Enstitüsüne otopsi yapılması ve ölüm sebebinin belirlenmesi için sevkine karar verdiği kaydedildi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinin Beyta beldesindeki Cebel Ebu Sabih'te barışçıl bir gösteriye katıldığı sırada İsrail askerlerince vurulan Eygi'nin ölüm sebebinin "ateşli silahla vurulma kaynaklı beyinde parçalanma, kanama ve ödem" olduğu aktarıldı.

Raporda, "Merminin kafatası boşluğu içindeki yolu neredeyse düz bir çizgide soldan sağa doğru olmuştur." ifadesi kullanıldı.

Eygi'nin 6 Eylül'de 14.06'da Rafidya Devlet Hastanesine getirildiğine ve yaşam belirtisi göstermediğine işaret edildi.

Kurşunun Eygi'nin beyin dokusuna zarar verdiği aktarılan raporda, "Kalbi durmuş, göz bebekleri genişlemiş ve hareketsizdi. Yapılan inceleme sonucu, merminin Eygi'nin sol kulak kepçesinin arkasından girdiği ve çıkmadığı, merminin girdiği yerden Eygi'nin beyninden parçaların fırladığı belirlendi." ifadelerine yer verildi.

Merminin Eygi'nin beynine isabet ettiği vurgulanan raporda, mermi parçalarının beyinde bulunduğuna dikkat çekildi.

Eygi'ye ateş edilen merminin kafatasına girdikten sonra parçalandığı ve beyin dokusunda yayıldığı kaydedilen raporda, Eygi'nin kafası hariç vücudunda başka bir yaraya rastlanmadığı belirtildi.

Eygi'ye 6 kez kalp masajı yapıldığı ve hiçbirine cevap vermediği, vefatının da 6 Eylül 2024'te saat 14.35'te duyurulduğu aktarıldı.

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading