6 Şubat Derneği'nden Bursa'ya deprem paneli

6 Şubat Arama Kurtarma ve Koordinasyon Derneği, yarın Ördekli Kültür Merkezi'nde "Deprem Gerçeği ve Bursa" başlıklı bir panel düzenliyor.

6 Şubat Derneği
BURSA HABER 5.02.2024 17:41:00 0

6 Şubat Arama Kurtarma ve Koordinasyon Derneği tarafından yarın Ördekli Kültür Merkezi'nde "Deprem Gerçeği ve Bursa" başlıklı bir panel düzenlenecek. Panelde Jeoloji Mühendisi Engin Er, Prof. Dr. Adem Doğangün ve ANDA Arama Kurtarma Eğitmeni Ramazan Kurt konuşmacı olarak yer alacak. Panelde Bursa'nın depremselliği, olası bir depreme karşı alınması gereken önlemler ve kentteki binaların depreme dayanıklılığı gibi konular ele alınacak.

Jeoloji Mühendisi Engin Er: Bursa'nın jeolojik yapısı ve aktif fay hatları hakkında bilgi verecek, olası bir depremin büyüklüğünü ve etkilerini tahmin etmeye çalışacak.

Prof. Dr. Adem Doğangün: Bursa'da depremden korunmak için yapılması gereken binaların yapısal güvenliği ve kentsel planlama hakkında konuşacak.

ANDA Arama Kurtarma Eğitmeni Ramazan Kurt: Deprem anında yapılması gerekenler ve ilk yardım teknikleri hakkında bilgi verecek.