61 YAŞINDAKİ ADAM ORGANLARIYLA 5 KİŞİYE UMUT OLDU

BURSA İNEGÖL´DE HAYATINI KAYBEDEN 61 YAŞINDAKİ FERHAT SÖNMEZ, BAĞIŞLADIĞI 5 ORGANIYLA 3 KİŞİYE UMUT, 2 KİŞİYE İSE IŞIK OLDU

61 YAŞINDAKİ ADAM ORGANLARIYLA 5 KİŞİYE UMUT OLDU
ASAYİŞ 29.03.2018 17:18:34 0

Bursa İnegöl´e bağlı Çeltikçi Mahallesi´nde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden 61 yaşındaki Ferhat Sönmez, bağışladığı 5 organıyla 3 kişiye umut, 2 kişiye ise ışık oldu.

 
18 Mart Pazar günü İnegöl´e bağlı Çeltikçi Mahallesi yolu üzerinde geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan 61 yaşındaki Ferhat Sönmez, İnegöl Devlet Hastanesi´nde yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Buradaki yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Sönmez´in yapılan tüm tıbbı müdahalelere rağmen önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Organ Nakli Koordinatörlüğüyle aile arasında yapılan görüşmelerin ardından aile organlarının bağışlanmasını kabul etti. Sönmez´in ayrıca vasiyetinde organlarının bağışlanmasını istediği de belirtildi. 
Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçekleşen operasyonla Sönmez´in 2 böbreği, 2 korneası ve karaciğeri nakil için alınarak organ bekleyen hastalara umut oldu. Hastanede gerçekleştirilen başarılı operasyonla hastanın karaciğeri acil çağrı bekleyen bir hasta için Antalya´daki özel hastaneye, sağ böbreği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, sol böbreği ve korneaları da Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesine gönderildi. Hastanın karaciğeri Antalya´ya askeri uçakla götürüldü. 
Öte yandan, Ferhat Sönmez´in cenazesi, Cerrah Mahallesi Merkez Camii´nde ilçe müftüsü Kazım Güzel tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında toprağa verildi. Cenazeye Sönmez´in akrabaları, dostları ve mahalle sakinleri katıldı.