Tarih: 18.03.2024 11:34

4 İlde 3 organize suç örgütü çökertildi

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Mahzen-12" operasyonlarının başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Operasyonlar sonucunda, ülkenin çeşitli bölgelerinde faaliyet gösteren 3 organize suç örgütünün çökertildiğini ve 22 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, operasyonların detaylarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Van'da yapılan operasyonlar sonucunda, İran üzerinden yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapmaya çalışan düzensiz göçmenleri taşıyan bir suç örgütü tespit edildi. Bu örgütün elebaşı Seyithan Durdu ve 6 diğer şüpheli operasyonla yakalandı.

Gaziantep'te gerçekleştirilen operasyonlarda, internet üzerinden araç satış ilanları vererek vatandaşları dolandıran bir suç örgütü ortaya çıkarıldı. Bu örgütün lideri Abdulmuttalip Kurtoğlu ve 9 diğer şüpheli operasyonla yakalanarak adalet önüne çıkarılacak.

Kırklareli'nde ise kamu görevlisi gibi davranarak vatandaşları dolandıran bir suç örgütü tespit edildi. Bu örgütün lideri Doğan Sabuncu ve 4 diğer şüpheli operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Operasyonlar sırasında çok sayıda dijital materyal ile suçtan elde edildiği değerlendirilen altın, döviz ve Türk lirasına da el konuldu. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan emniyet güçlerini tebrik ederek, organize suç örgütlerine ve çetelere karşı kararlı bir mücadele yürütüleceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —