Tarih: 31.08.2023 14:27

3. Uçurtma Şenliği’nde Zafer coşkusu

Facebook Twitter Linked-in

Sıcak hava koşullarına rağmen şenliğe Bursalılar yoğun ilgi gösterirken uçurtması olmayan vatandaşlara deprem bölgesindeki afetzedelere gönderilmek üzere 20 TL karşılığında uçurtma verildi.

Şenlikte, palyaço gösterileri, şişme oyun alanları ve yüz boyama gibi birbirinden renkli etkinliklerle çocuklar doyasıya eğlendi.

Uçurtma Şenliği’ne katılarak çocukların mutluluğuna ortak olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oyun alanlarında ve etkinlik alanlarında doyasıya eğlenen çocuklarla ve aileleriyle sohbet etti, çocuklarla beraber de uçurtma uçurdu.

Başkan Aktaş, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi, o dönemin kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Bugün burada gerçekten özgür bir şekilde, ülkemizde, şehrimizde rahat bir şekilde yaşıyorsak, o günkü kahramanlarımızın bunda çok büyük bir emeği var. Allah hepsinden razı olsun. Çocuklarımız burada gönüllerince eğleniyorlar.  Bu güvenli ortamda uçurtmalarını uçuruyorlar. ‘İstikbal göklerdedir’ demiş atamız. Bunun ispatı olarak da uçurtmalarımızı, uçurarak çocuklarımıza özgürlüğü bu farklılığı yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızı mutlu etmek, geleceğe hazırlamak bizim olmazsa olmazımız ve bizim önceliğimiz. Bugün bunu burada yapıyor olmaktan, onların gözlerindeki ışığı görmekten son derece mutluyum” dedi.

Zafer coşkusunun göklere yansıdığı etkinlik, konserlerle sona erdi.

 

Muhabir: Kerem Kaplan




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —