Tarih: 09.04.2017 13:25

2.BURSA ULUSAL KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ

Facebook Twitter Linked-in

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın destekleriyle Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen 2. Bursa Ulusal Kültür Sanat Festivali sona erdi.8 Nisan Cumartesi gününe kadar binlerce ziyaretçinin geldiği sergide fıçılar, devdah takunyacılar, Bursa bıçakçıları, tepme mancırık ve ahşap yakma gibi 24 şehirden 110 sanatçının binlerce eseri görücüye çıktı.

Fuarda sergilenen ve tamamen el yapımı olan meşhur Bursa bıçakları da yoğun ilgi gördü.Plastik kullanımının artmasıyla unutulmaya yüz tutan takunyacılık mesleği de, İnegöldeki son temsilcilerinin çabalarıyla yaşatılıyor.

 

Türkiye´de sadece İnegöl´de kalan Takunya ustalarından biri de Günay ailesi? Eren Günay, Tüm zorluklara karşı bu sanatı yaşatmakta kararlı.Takunya üzerindeki rengârenk desenler ve kişiye özel tasarımlar, son dönemlerde takunya´ya olan ilgiyi artırmış.Uzmanların takunya kullanımı tavsiyelerinde özellikle ayak sağlığı açısından ahşabın kullanımını önermeleri ve bakteri taşımama özelliği, mantar gibi birçok ayak hastalığına karşıda tercih sebepleri arasında?


/kanal16haber.com/2017-4/9/145654828b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —