Tarih: 26.10.2017 18:26

13 BİN TL´LİK SU FATURASINA İTİRAZ ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi 2 yıl önce İnegöl´de bir vatandaşa 13 bin TL´lik su faturası gönderdi. 2 yılda kullandığı su bedeliyle birlikte toplam borcu 25 bin TL olan vatandaş, BUSKİ tarafından icraya verildi.

Yeni Mahalle Şehit Ahmet Özdil Sokakta ikamet eden Ösün ailesine 2015 yılında BUSKİ´den 12 bin 565 TL´lık su faturası geldi. Faturayı görünce büyük şaşkınlık yaşayan ev sahibi Aydın Ösün, soluğu BUSKİ´de aldı.

Faturada bir yanlış olmadığını belirten BUSKİ yetkileri, suyun kullanıldığını söyledi. Çalmadık kapı, gitmek yer bırakmayan vatandaşın yüklü miktardaki faturasına hiçbir şey yapılmadı. Aradan geçen 2 yılda borç 25 bin TL´ye çıkarken, BUSKİ borca karşılık vatandaşı icraya verdi.

 

Yaptığı itirazlardan bir sonuç alamadığını aktaran Aydın Ösün, bu kadar suyu kullanmanın mümkün olmadığını dile getirdi.

Aydın Ösün konuyla ilgili İnegöl Belediye Başkanlığına da başvuruda bulunduğunu belirtti.

İtirazları sonucu borcun 8 Bin TL´ye düşürüldüğünü söyleyen Ösün ?kullanmadığım suyun parasını ödememi bekliyorlar, durumum yok, bu nasıl insanlık?? diyerek isyan etti.

Evine 25 Bin TL´lik icra gelen mağdur vatandaş, yetkililerden uzanacak yardım elini bekliyor.


/kanal16haber.com/2017-10/26/183139035b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —