Tarih: 27.06.2018 18:57

10 YENİ İSİM BURSA´YI MECLİS´TE TEMSİL EDECEK

Facebook Twitter Linked-in

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN SONUÇLANMASININ ARDINDAN BURSA´DAN MECLİS´E 20 İSİM GİRMEYE HAK KAZANDI. BU VEKİLLERDEN 11´İ BURSA´YI İLK KEZ MECLİS´TE TEMSİL EDECEK.

16 Nisan referandumunun ardından vekil sayısı 20´ye çıkan ve 2 seçim bölgesine ayrılan Bursa´da 10 yeni isim parlamentoda temsil hakkı kazandı.

11´i AK Parti, 5´i CHP, 2´şer de MHP ve İYİ Parti´den olmak üzere toplamda 20 milletvekili 5 yıl boyunca parlamentoda Bursa´yı temsil edecek.

Meclis´e yeni dönem için AK Parti´den Refik Özen, Mustafa Esgin, Vildan Yılmaz Gürel, Zafer Işık, Ahmet Kılıç ve Atilla Ödünç katılırken, CHP´den ise Yüksel Özkan ilk defa parlamentoda Bursa adına çalışmalar yürütecek.

Vekiller arasında en çok avukatların olduğu göze çarparken, en genç vekil AK Parti´den 32 yaşındaki Ahmet Kılıç, en yaşlı vekil ise 68 yaşındaki İYİ Partili Ahmet Kamil Erozan oldu. 

MHP´den Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile İYİ Parti´den İsmail Tatlıoğlu ve Ahmet Kamil Erozan da bu dönemde Bursa´yı parlamentoda temsil edecek yeni isimler arasında yer alıyor.

4 KADIN VEKİL PARLAMENTODA YER ALACAK

Vekiller, partileri tarafından çok sayıda kriter ele alınarak aday gösterilirken, Ankara´ya, Bursa´nın isteklerini taşıyacak.

20 milletvekilin yer aldığı Bursa´da bu vekillerin 4´ünü kadınlar oluşturdu. 2´şer kadın vekilin  Meclis´e gideceği AK Parti ve CHP´de en genç  kadın vekil CHP´li Nurhayat Altaca Kayışoğlu oldu.


/kanal16haber.com/2018-6/27/190035900b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —