Tarih: 25.01.2018 17:52

YERLİ VE MİLLİ ? ZEYTİN DALI´ OPERASYONU

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´nin sınır hattında oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı´na, yüz akımız ?milli silahlar´ damga vurdu.

 Terör örgütü PYD´nin işgali altındaki Afrin´den başlatılan operasyonda, teröristlerin mevzi, sığınak, tünel, cephanelik ve araçları, gururumuz yerli silahlarla imha ediliyor.

Türk mühendislerince geliştirilen mühimmatlarla terör örgütleri sıfır hatayla vuruluyor, terör yuvaları yerle bir ediliyor.

Türkiye´de güdüm sistemi bakımından üç tür bulunuyor. Bunlar lazer güdümlü bomba, GPS güdümlü ve serbest düşümlü bomba. Uzmanlar, hepsinin serbest düşümlü bomba olduğunu söylüyor.

Türk Hava Kuvvetleri´nin gururu Tiger filo yani Kaplan´da Afrin´e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı´nda Türkiye´nin göğsünü kabartıyor.

Lazer Güdüm Kitler ile hedef 12 kilometre uzaklıktan vurabiliyor. Hedefini sapma mesafesi ise en fazla 10 metre.

Türk mühendislerince üretimi tamamlanan ve TSK´nın envanterine giren Cirit füzeleri, Afrin´de terör noktalarını hedef alan Zeytin Dalı Harekâtı´nda sınavı başarıyla veriyor. Afrin operasyonunda da yüzde yüz oranında başarı sağlıyorlar.

TSK, ?Fırat Kalkanı? operasyonu sürecinde milli bomba Hassas Güdümlü Kit´in (HGK) de kullanıldığını duyurmuştu. GPS destekli hedefe yönelen bu bombalar kuş uçuşu hesaplamayla Türk hava sahasından atılan bomba, Afrin merkeze kadar ulaşabiliyor.

Milli üretim zırhlı personel taşıyıcı ?Kirpi´, füze saldırıları ve mayın riskine karşı güçlendirilmiş gövdesiyle TSK kara birliklerinin Afrin´e sevk edilmesinde görev alırken ?Kobra´ olarak bilinen yerli üretim zırhlı araçlar da Zeytin Dalı Harekâtı´nda aktif olarak kullanılıyor.

TSK´nın harekatta kullandığı envanterinde ise Milli İHA´lar da önemli yer kaplıyor. Afrin harakatında ilk kez yeni geliştirilmiş tekonolojilerle Milli İHA´lar da görev başında. 


/kanal16haber.com/2018-1/25/181037342b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —