Tarih: 02.09.2008 00:02

TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE İÇİN KOŞTU

Facebook Twitter Linked-in

30 yıl sigara içtikten sonra yaklaşık 5 yıl önce sigarayı bırakan, kendisini sağlıklı yaşam ve çevreciliğe adayan İnegöllü su tesisatçısı 59 yaşındaki, evli ve üç çocuk, bir torun sahibi Bekir Hamlakay, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle geçtiğimiz Cumartesi günü Oylat’tan İnegöl’e koştu.

Geçtiğimiz 19 Mayıs Gençlik ve spor Bayramında Yenişehir’den İnegöl’e kadar “Sigaraya Karşı” sloganıyla koşan Bekir Hamlakay, bu kez 30 Ağustos Zafer Bayramında “Sağlıklı Yaşıyorum, Çevremi Koruyorum” sloganıyla, İnegöl’ün kaplıcasıyla ünlü turistik merkezi Oylat’tan İnegöl’e kadar koştu.

Bekir Hamlakay’ı 2.5 saat süren koşusunun sonunda Kültürpark’ta İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Meclis Başkan Vekili Devlet Kurt, İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk ve İnegölspor Başkanı Abdullah Ezim karşıladılar. Karşılamada Hamlakay’a bir adet kupa, bir şükran plaketi ve bir de İnegölspor flaması verildi.

Kendisine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Bekir Hamlakay ise, “Geçmişte Avrasya maratonuna katıldım, Yenişehir’den İnegöl’e kadar insanları zehirleyen sigaraya karşı koştum. Bu gün de çevre için Oylat’tan İnegöl’e 2.5 saatte koştum ve inşallah birileri bunu fark eder de çevreye biraz daha iyi davranırlar” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —