ÖĞRENCİLERDEN YEMEK EYLEMİ

EVDEN GETİRDİKLERİ YEMEKLERİ YEDİLER

ÖĞRENCİLERDEN YEMEK EYLEMİ
GÜNDEM 14.04.2015 20:02:32 0

11 mahalleden gelen öğrencilerin eğitim gördüğü Taşıma Merkezi okul olan Eskikaracakaya İlk ve Ortaokulu’nda ilginç bir eylem yapıldı.

 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün sene başında yaptığı yemek ihalesini kazanan firmanın okula getirdiği yemeklerden şikâyetçi olan öğrenciler, okul bahçesinde yemek eylemi yaptı.

Evlerinden getirdikleri yemekleri yiyerek, eylemlerini gerçekleştiren öğrenciler bazı iddiaları gündeme getirdiler.

Yemek dağıtımı yapan personellerin de kendilerine iyi davranmadığını iddia eden öğrenciler yemek firmasının değişmesini istedi.

Bu arada İnegöl merkeze 23 kilometre uzaklıkta olan okulda öğretmen sıkıntısı yaşandığı öğrenildi. 170 öğrencinin eğitim gördüğü okulda 3 kadrolu öğretmen bulunuyor. Bu öğretmenlerin yanında 8 ücretli öğretmen de görev yapıyor.

Eylemde konuşan öğrencilerden Şevval Tuncer; “Yemeklerden şikâyetçiyiz. Bunun için dışarıda yemek zorunda kaldık. Yemeklerin içerisinden yabancı maddeler çıkıyor. Yemekler bir de çok yağlı. Yemekleri sevmiyoruz. Çok mide bulandırıcı. Ekmeklerden bazen küfler çıkıyor. Ekmeklerin tatları çok güzel olmuyor. O yüzden yemeğimizi ekmeksiz yemek zorunda kalıyoruz.Bunların yanında yemek dağıtan personel makarnayı eliyle koyuyor. Bize karşı çok kötü sözler söylüyor ve kaba davranışlarda bulunuyor. Bize bağırdığı da oluyor. Okulda olduğunu unutup kötü sözler söylemeye kalkışıyor. Herkes yemeklerden şikâyetçi. Firmanın değişmesini istiyoruz” diye konuştu. 

Yemek personellerinden şikayetçi olduğunu aktaran bir diğer öğrenci Ahmet Hakan Kahveci;“Yemeğimizden yabancı madde çıkıyor. Geçen Cuma benim yemeğimden arı çıktı. Yemeklerden şikâyet ettiğimiz için evden getirdiğimiz yemekleri yiyoruz” derken, Kadriye Bayram ise “Yemeğimden bulaşık teli çıktı. Artık yemeklerimizi ayırarak, yemeye çalışıyoruz. Midemiz bulanıyor” diye konuştu.