Tarih: 27.02.2017 13:36

MEMUR-SEN´DEN REFERANDUM TOPLANTISI

Facebook Twitter Linked-in




Memur-Sen Bursa İl Temsilciliği, ?Memur-Sen´e davet, referanduma evet? sloganı ile teşkilat mensuplarıyla buluştu. 

Programda ilk konuşmayı Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker yaptı.

 

?Karargah rahatsız dönemleri geçti artık. Karargah rahatsız değil, onu yazdıranlar rahatsız. Şu an askeriyede çalışan kadın subay, astsubaylar başörtüsü takarak çalışacak. Siz ne rahatsızlığından bahsediyorsunuz? Türkiye yıllarca iktidar olmadıkları halde kurumlar vasıtasıyla muktedir olanlar rahatsız. O yüzden referanduma hayır diyorlar? dedi.

MEMUR-SEN´DEN REFERANDUM TOPLANTISI

?YENİ SİTEM ÇİFT BAŞLILIĞI ORTADAN KALDIRACAK?

Program öncesi konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye´nin 48 gün sonra referandum süreci yaşayacağına işaret ederek yeni sistemin çift başlılığı ortadan kaldıracağını belirtti.

 

?18 maddelik anayasa değişiklik paketimiz 16 Nisan tarihinde milletimizin onayına sunulacak. 25 Şubat itibariyle biz referandum sürecini başlatmış olduk. Bu akşam Memur-Sen ve ona bağlı sendikalarımızın yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldik. Onlara yeni anayasa değişiklik paketinin Türkiye´nin geleceğine ve istikbaline ilişkin ne gibi avantajlar sağlayabileceğini anlatacağız. Bu yönetim modelinin avantajlarını özellikle de hayır cephesinde buluşan kesimlerin bu değişiklik paketinin muhtevasını değil de daha ziyade muhtevası ile bağlı olmayan, gerçeklikle bağı kopuk olan eleştirilerini konuşup, değerlendireceğiz. Türkiye´nin 2023 ve bundan sonraki hedeflerine ulaşması bakımından yürütmedeki çift başlılığı, istikrarsız dönemleri ortadan kaldıracak, her şeyden önemlisi vesayet odaklarının direncini kırıp adeta onları tasfiye edeceğini düşündüğümüz hükümet modelini anlatıp milletimizin takdirine sunacağız? ifadelerini kullandı.


/kanal16haber.com/2017-2/27/152426742b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —