Tarih: 13.02.2017 17:40

?KİMSE TERÖRLE İSLAM´I YAN YANA GETİRMESİN?

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn´de Uluslararası Barış Enstitüsünde düzenlenen konferansta konuştu.?Kimse terörle İslam´ı yan yana getirmesin? dedi.

Bahreyn´de Uluslararası Barış Enstitüsünde düzenlenen konferansta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye´de terörden arındırılmış ve uçuşa yasak bir güvenli bölge oluşturulmasının şart olduğunu, bölgenin güvenliğini de ?eğit donat´la oluşturulmuş milli bir ordunun sağlaması gerektiğini bir kez daha vurguladı. Erdoğan, Suriye ve mülteciler konusunda Körfez ülkelerinin de elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi.

İslam´ın anlamının ?barış´ olduğunu, terörle yan yana gelemeyeceğini ifade eden Erdoğan, ?Şu anda dünyanın bazı yerlerinde, terörle İslam´ı yan yana getirenler var. Buradan yine sesleniyorum, radikalizmle İslam´ı da kimse yan yana getirmesin. Çünkü, İslam radikalliği kabul etmez? diye konuştu.

Erdoğan, Ortadoğu´da barışın ön şartının, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin kurulması olduğunu dile getirdi, İsrail´in yasa dışı politikalarını eleştirerek, ?İsrail´in Doğu Kudüs ve Batı Şeria´da yeni yerleşim yerleri inşa etme kararı tam bir provokasyondur. Uluslararası hukuk ve insan hakları hiçe sayılarak Filistin´e uygulanan ablukayla, yasa dışı yerleşimlerin sona erdirilmesi, Ortadoğu´da kalıcı barışın ve istikrarın ön şartıdır? dedi.


/kanal16haber.com/2017-2/13/184418080b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —