Tarih: 14.12.2017 14:52

KILIÇDAROĞLU´NDAN ´İNEGÖL İL OLSUN´ TEKLİFİ

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl 82. il mi oluyor? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´ndan son dakika İnegöl hamlesi geldi. Bursa´nın ilçesi olan İnegöl´ün 82. il olması için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve bazı milletvekillerinin imzası ile kanun teklifi verildi

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa´nın İnegöl ilçesinin il yapılması için, TBMM´ye kanun teklifi verdi. İnegöl´ün il olması teklifi benimsenirse mobilyası, köftesi ve oylat kaplıcaları ile meşhur İnegöl, Türkiye´nin 82. ili olacak.

 

TEKLİFE GÖRE İNEGÖL´E HANGİ İLÇELER BAĞLANACAK?

 

İnegöl, 255 bin kişilik nüfusu bakımından bazı şehirlerden bile büyük bir nüfus yoğunluğuna sahip. Sözcü´den Başak Kaya´nın haberine göre, Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanvekilleri ve Bursa Milletvekillerinin imzaladığı kanun teklifi ile, Kütahya´nın Domaniç, Bursa´nın Keles, Kurşunlu, Yenice ve Kemalpaşa ilçelerinin de, yeni il olacak İnegöl´e bağlanması öngörülüyor.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz ay ziyaret ettiği İnegöl´de esnaf ve sanayicilerle görüşmüş ve İnegöl´ün il olması gerektiğini belirterek bu konuda parti olarak çaba göstereceklerini söylemişti. Kılıçdaroğlu´nun ilk imza sahibi olduğu kanun teklifinin gerekçesinde, İnegöl´ün Türkiye´nin 16. büyük sanayi merkezi olduğu da vurgulandı ve "İnegöl´ün il yapılması, idari, ekonomik ve kültürel nedenlerle hem bölge halkının hem de ülke ekonomisinin zenginleşmesine önemli katkılar sağlayacaktır" denildi.


/kanal16haber.com/2017-12/14/172100674b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —