IRAK´IN KUZEYİNDEKİ PKK KAMPLARI VURULDU

TÜRK JETLERİ IRAK´IN KUZEYİNDE TERÖR ÖRGÜTÜ PKK´YA AİT 36 HEDEFİ VURDU

IRAK´IN KUZEYİNDEKİ PKK KAMPLARI VURULDU
/kanal16haber.com/2017-11/4/112450415b.mp4
GÜNDEM 4.11.2017 11:13:18 0

Genelkurmay Başkanlığı´ndan yapılan bilgilendirmeye göre, Irak´ın kuzeyinde bulunan bölücü terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına devam ediliyor.

Operasyonlar kapsamda, Irak´ın kuzeyindeki Kandil, Sinath-Haftanin, Gara, Metina, Avaşin-Basyan, Zap ve Hakurk bölgelerinde bulunan PKK kamplarına yönelik 36 hedefe hava harekatı düzenlendi.

Kahraman Mehmetçik, bölücü terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen barınak, silah mevzisi ile , silah ve mühimmat depolarını yerle bir etti. 

YURT İÇİ VE KUZEY IRAK´TA YAPILAN OPERASYONLARDA TERÖRİSTLERE AĞIR DARBE VURULDU

Yurt içindeki operasyonları Hakkari, Tunceli, Siirt, Diyarbakır ve Erzurum´da yapan Mehmetçik, Irak´ın Kuzeyindeki terör yuvalarını ise havadan vurdu.

Irak´ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan bölgesinde, saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 8 terörist etkisiz hale getirildi

Son bir haftada, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 66´ya yükselirken, 4´ünün örgütün sözde lider kadrosundan olduğu açıklandı. Örgüte ait çok sayıda mühimmatın ele geçirildiği operasyonlarda 48 el yapımı patlayıcı imha edildi.