GÜRSU´DA KAZAN DAİRESİ PATLAYAN FABRİKANIN SAHİBİ TAHLİYE EDİLDİ

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA GÜRSU´DAKİ BİR İPLİK-BOYA FABRİKASINDA MEYDANA GELEN, 5 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 16 KİŞİNİN YARALANDIĞI PATLAMA İLE İLGİLİ DAVA GÖRÜLDÜ

GÜRSU´DA KAZAN DAİRESİ PATLAYAN FABRİKANIN SAHİBİ TAHLİYE EDİLDİ
/kanal16haber.com/2018-2/22/121846822b.mp4
GÜNDEM 22.02.2018 12:18:00 0

Gürsu´da 5 kişinin ölümü, 16 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan iplik-boya fabrikasının sahibi Şükrü Demir tahliye edildi. 

İplik-boya fabrikasında meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin yaralandığı patlamadan sonra tutuklanan Şükrü Demir hakim karşısına çıktı.

Duruşmaya sanık ile ölen işçilerin yakınları ve avukatları katıldı.

İlk kez hakim karşısına çıkan ve patlamada oğlu Yavuz Demir´i de kaybeden Şükrü Demir, İşlerle çocuklarım ilgileniyordu, suçlamayı kabul etmiyorum dedi.

Komşu işyerinin ortağı olduğunu belirten İbrahim Can ise patlamadan sonra kazanın üstünde aktarma makinelerini yanmış vaziyette gördüm. Şikayetçiyim? dedi.

Patlamanın olduğu boyahanenin yanındaki hayvan ahırında bulunan Yılmaz Duru, patlama sırasında ahırın başına yıkılması sonucu yaralandığını ve 1 ineğinin telef olduğunu belirtti, şikayetçi olmadı.

Ölen Yasir Saraç´ın annesi Songül Özan ve babası Ramazan Saraç, şikayetçi olduklarını söyleyerek, sanığın cezalandırılmasını istediler.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda, tutuklu sanık Şükrü Demir´i, savunmasının alınmış olması, suçun taksirli suç olması, delillerin karartılma ihtimali kalmaması nedeniyle tahliyesine karar verdi.