Tarih: 07.12.2017 10:54

FİLİSTİN LİDERİ ABBAS´TAN ?KUDÜS? AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs kararını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Kudüs´ün sonsuza kadar Filistin´in başkenti olarak kalacağını belirten Abbas"ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs kararı bu son derece karmaşık çatışmayı daha da zorlaştıracaktır. Her zaman olduğu gibi biz bu kararı reddediyoruz? dedi.

Abbas, Filistin´in son birkaç gün içerisinde Kudüs´ün durumuna ilişkin dost ülkelerle bağlantı içerisinde olduğunu, barışa ulaşmak ve bağımsız bir Filistin için liderlerle görüştüklerini belirtti.

Kararın ardından olağan üstü toplantı gerçekleştirileceğini belirten Filistin Devlet Başkanı Abbas, Filistinli tüm gruplara birlik çağırısı yaptı. Bu konunun Hz. İsa´nın, Hz. Muhammed´in ve Hz. İbrahim´in toprakları konusu olduğunu ifade eden Abbas, ?Onlara şunu söyleyeceğiz; Kudüs barış kentidir. Filistin´in başkentidir. Bu konuda hiçbir karar bunu değiştiremez. Bu her santimetre karesinde camileriyle kiliseleriyle halkıyla kanıtlanmıştır. Her bölgesini tarihini değiştirmek konusundaki her türlü denemeden koruyacağız buna karşı duracağız? şeklinde konuştu.

RAMALLAH VE GAZZE´DE PROTESTO GÖSTERİLERİ

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıma kararı Filistin´in Ramallah ve Gazze şehrinde gösterilere neden oldu. Gazze şeridindeki binlerce Filistinli, ABD´nin kararını protesto etti. Filistinliler, ABD´yi kınayan pankartlar taşıdı ve  karara karşı sloganlar attı.

Göstericiler, ABD ve İsrail bayrakları ile Trump´ın posterlerini yakarak karara tepkilerini gösterdi. Ramallah´ta ise sokaklara inen Filistinliler, ellerindeki Filistin bayraklarıyla karara tepkilerini gösteriyor.


/kanal16haber.com/2017-12/7/131003946b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —