ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİ

İKİ LİDER SURİYE, TERÖR, PYD VE PKK´YA VERİLEN DESTEKLER İLE FETÖ´YÜ KONUŞTU

ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİ
/kanal16haber.com/2017-5/17/201439631b.mp4
POLİTİKA 17.05.2017 20:03:39 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump´ın Beyaz Saray´daki basın toplantısını, CNN, BBC ve Al Jazeera gibi dünyanın en büyük haber kanalları canlı yayınladı.

Yüz yüze gerçekleşen ilk görüşme dünya basınında ses getirdi, New York Times´tan The Guardian´a birçok gazete liderlerin açıklamalarını sayfalarına taşıdı.

Amerikan New York Times gazetesi, "Yüksek tansiyon bir kenara, Trump terörle mücadelede Erdoğan´ı müttefik olarak övdü" başlığını kullandı.

Washington Post gazetesi, ABD´nin YPG´ye silah vermesine rağmen iplerin kopmadığını ve Trump´ın Türkiye liderini göklere çıkardığını duyurdu.

Los Angeles Times gazetesi, Trump ve Erdoğan´ın keskin anlaşmazlıklara rağmen yeni dönemi birlikte övdüklerini okurlarına aktardı.

America´nın Sesi internet sitesi Trump´ın  ?Türkiye ile ilişkilerimiz bozulamaz?  sözlerini öne çıkardı . Haberde  "Trump, Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkilerden övgüyle bahsetti, ´Kore´de birlikte savaştık. Şimdi de teröre karşı birlikte savaşıyoruz´ dediği aktarıldı.

CNN International, ?Trump´tan Erdoğan´a sıcak karşılama´ başlığını kullandı. CNN´in haberinde "Önceden Türkiye ABD arasındaki gergin ilişkiye karşı Trump´tan Erdoğan´a sıcak bir hoş geldin" ifadesi kullanıldı.

ABC News, "İpler kopmadı. İki liderden yeniden işbirliği kararı" dedi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın "Türkiye, YPG-ABD ittifakını asla kabul etmeyecektir" sözlerini öne çıkardı.

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle, görüşmeyle ilgili Donald Trump´ın ´Türkiye ile ikili ilişkilerin muazzam olduğunu ve gelecekte daha da gelişeceğini´ söylediğini belirtti. 

Yunan Kathimerini gazetesi, Ankara ve Washington´ın Ortadoğu´yu istikrarsızlaştırmak isteyen terör örgütleriyle mücadele taahhüdünde bulunduğunu yazdı.