CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN PUTİN´E SERT CEVAP!

videolu haber

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN PUTİN´E SERT CEVAP!
/kanal16.com.tr/2015-11/27/193116788b.mp4
SİYASET 27.11.2015 18:47:04 0

 

Bayburt´ta düzenlenen toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörizme çifte standart uygulayanlar, IŞİD ile ekonomik ilişkiler kuranlar ateşle oynuyor" diyen Putin´e cevaben, ?Suriye´de Esed rejimine destek olmak, ateşle oynamaktır.

(00:30) Esed´e destek olmak, ateşle oynamaktır

Türkiye´nin haklılığının tüm dünya tarafından kabul edildiği bir hadiseyi bahane ederek, bize olmadık ithamlarda bulunmak, meseleyi vatandaşlarımıza eziyete vardırmak, ateşle oynamaktır. Bölgede insani yardım için bulunan TIR´ları sorumsuz bir şekilde vurmak, ateşle oynamaktır. Rusya´ya ateşle oynamamasını tavsiye ediyorum? ifadelerini kullandı.

DAEŞ´LE İŞBİRLİĞİ YAPANLAR RUS ŞİRKETLERİ (02:06)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye´nin terör örgütü DAEŞ´ten petrol aldığı iftiralarına da aynı sertlikte cevap verdi ve Rus şirketlerinin DAEŞ´le olan bağlantısına değindi. Erdoğan, ?Türkiye´ye bu iftirayı atanlar, bunu ispat etmekle mükelleftir. Türkiye, DAEŞ´ten petrol almıyor, tam aksine Amerikan Hazine Bakanlığı açıkladı, Rus şirketleriyle DAEŞ´in ortaklaşa Suriye rejimine petrol sattığını ifade ettiler. Türkiye petrolünü nereden alıyor? Rusya´dan alıyor. Şuanda Rusya´nın en fazla petrol sattığı ülke Türkiye´dir. İran´dan alıyor, Azerbaycan´dan alıyor, Kuzey Irak´tan alıyor. Cezayir ve Katar´dan alıyoruz. Bizim kaynaklarımız belli. Biz, bir terör örgütünden petrol alacak kadar haysiyetsiz değiliz? diye konuştu.

SIRTIMIZDAN BIÇAKLADILAR´A CEVAP (02:47)

Erdoğan´ın gündeminde Putin´in yönelttiği sırtından bıçaklama suçlaması da vardı. Cumhurbaşkanı, ?Bu millet, bugüne kadar hiç kimseyi sırtından bıçaklamamıştır. Bu millet, göğüs göğüse savaşmasını bilen bir millettir? dedi.

Türkiye-Rusya ilişkilerinin bozulmasını istemediğini anlatan Cumhurbaşkanı, konuyu Fransa´daki iklim değişikliği zirvesinde Putin´le ele almak istediğini de ekledi.