Tarih: 17.03.2018 12:35

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, STOLTENBERG VE POROŞENKO İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Facebook Twitter Linked-in

ERDOĞAN´IN NATO GENEL SEKRETERİ STOLTENBERG´İN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADIĞI, ZEYTİN DALI HAREKATI İLE İLGİLİ BİLGİ PAYLAŞIMINDA BULUNDUĞU ÖĞRENİLDİ.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN TELEFON DİPLOMASİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg´in doğum gününü kutladığı görüşmede, Afrin´de terör örgütlerine karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı´yla ilgili bilgi paylaşımında da bulundu.

Erdoğan, sivillere zarar vermemeye büyük özen göstererek yürütülen Zeytin Dalı Harekatı´nın DEAŞ´la mücadeleye engel değil, bilakis bu mücadelenin bir parçası olduğuna dikkati çekti.

Türkiye´nin PYD/YPG, PKK, DEAŞ ve FETÖ dahil terör örgütlerinin tümüyle mücadele ettiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO müttefiki kimi ülkelerin söz konusu terör örgütlerinin bazılarına müsamahakar davranmalarının ve terör tehdidini adeta DEAŞ´tan ibaret gibi telakki etmelerinin üzüntü verici olduğuna değindi.

Erdoğan´ın Türkiye´nin NATO değerlerine ve müttefiklik ruhuna bağlı kalmaya devam ettiğini belirttiği görüşmede, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de Türkiye´nin önemli katkılar sağladığı NATO´nun önemli bir müttefiki olduğunu vurguladı.

Türkiye´nin güvenlik kaygılarını paylaştığını ifade eden NATO Genel Sekreteri Stoltenberg´in, terörle ortak mücadelenin önemine de değindiği kaydedildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile telefonda görüştü.

İkili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Türkiye-Ukrayna arasında ekonomi, ticaret, turizm ve savunma sanayi başta olmak üzere ikili ilişkilerin her alanda geliştirilmesi konusundaki karşılıklı kararlılık teyit edildi.

 


/kanal16haber.com/2018-3/17/150259952b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —