CHP´DE MYK REVİZYONU YAPILDI

Merkez yönetim kurulu yenilendi.

 CHP´DE MYK REVİZYONU YAPILDI
/kanal16haber.com/2018-8/10/193825909b.mp4
SİYASET 10.08.2018 19:34:39 0

CHP´DE MYK REVİZYONU YAPILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimler öncesinde birlikte çalışacağı parti yönetimini açıkladı. Beklenenin aksine, Kılıçdaroğlu MYK üyesi sayısını düşürmedi. Ancak bazı kilit görevlerdeki isimleri yönetim dışı bıraktı, bazı genel başkan yardımcılarının ise görev alanlarını değiştirdi.

En çok dikkat çeken değişiklik, partinin ?gayrı resmi 2 numaralı koltuğu? olarak görülen Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığında oldu.

Bu görevin dışında Parti Sözcülüğünü de yaklaşık iki yıldır sürdüren Bülent Tezcan MYK dışı kalırken, Kılıçdaroğlu örgütleri İstanbul eski İl Başkanı olan, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı´ya teslim etti.

Kılıçdaroğlu´nun yeni MYK´sında en dikkat çeken isim ise CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal oldu. Orhan Sarıbal Tarım Politiları ve Tarım Örgütleri´nden sorumlu olacak.

Bursa Milletvekili Lale Karabıyık´ın da görev alanı değişti. Bir önceki MYK´da eğitim politikalarından sorumlu olan Lale Karabıyık, bu kez kadın politikalarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.