Tarih: 08.01.2018 09:39

Bursa´da mahsur kalan 3 kişi helikopterle kurtarıldı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ´da yürüyüş yaparken uçurumda mahsur kalan ve geceyi eksi 5 derece soğukta geçiren 3 kişi, helikopterle kurtarıldı. 

Oteller bölgesinden Çobankaya Bakacak bölgesine yürüyüş gerçekleştiren 5 kişilik grup, yollarına çıkan 6 metrelik şelaleden aşağıya indi. Geldikleri yöne tekrar tırmanamayan 5 kişi jandarmayı arayarak yardım istedi.

Ardından Mahsur kalan 5 kişiden ikisinin Bursa´ya doğru yürümeye devam ettiği öğrenildi.


Dağcılardan Hüseyin Karal, Cengiz Konuk ve Abdullah Taner için Jandarma Arama Kurtarma, Başbakanlık AFAD ve Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri seferber oldu.


Biri hafif yaralı 3 kişinin mahsur kaldığı bölge çok buzlu ve kayalık olduğu için bölgeye helikopter istenmişti. Eskişehir Hava Kuvvetleri Komutanlığı´ndan gelen kurtarma helikopteri gece yoğun fırtına sebebiyle alçalamadı.

Yaklaşık 50 kişilik kurtarma ekibi de bölgeye inmekte güçlük çekince ateş yakmaları ve kardan ev yapmaları tavsiye edilen 3 kişi ormanda eksi 5 derecede sabahladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte helikopter bir kez daha bölgeye gelerek kurtarma çalışmalarına başladı. Biri hafif yaralı 3 kişi kurtarma helikopteriyle kurtarılarak, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edildi.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne getirilen 3 kişinin tedavilerine başlandı. Durumu iyi olan Hüseyin Karal, yaşananları anlattı.

Hüseyin Karal bölge tehlikeli olduğu için ekiplerin gece inmesini istemediklerini ifade etti.

Karal, ekiplerin gece boyunca kendilerini yalnız bırakmadıklarını belirtti.


/kanal16haber.com/2018-1/8/175908101b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —