Tarih: 21.10.2015 17:43

BURSA İPEĞİ CAN BULUYOR

Facebook Twitter Linked-in

 

Bursa´nın değerlerini bir bir gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi´nin kentte, ipek üretiminin yeniden canlandırılması adına sürdürdüğü faaliyetlerine her gün yenileri ekleniyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi ile aynı kompleks bünyesinde kadınlara hizmet verecek olan Umurbey Yüzme Havuzu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin katıldığı törenle hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Umurbey Mahallesi´nde gerçekleştirilen törende Bursa´nın ipek üretiminde de öncü olmasını hedeflediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da Bursa´nın önemli bir mirası olan ipeğe sahip çıkan Başkan Altepe´yi tebrik ederek, İpek´in, Bursa´dan dünyaya farklı mesaj veren bir ürün olduğunun altını çizdi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, tarihi değerlere sahip çıkma noktasında önemli hizmetlere imza atan Başkan Altepe´yi tebrik ederek, Yıldırım´da Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılan yatırımların insanların yaşam kalitesini yükselttiğine işaret etti.

Konuşmaların ardından Başkan Altepe, Bakan Müezzinoğlu ile birlikte tesisin açılışını yaptı, Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi´ni gezerek, mancınık makinesinde kozadan ipek üretiminin aşamalarını ilgiyle izledi. 


/kanal16.com.tr/2015-10/21/192949219b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —