Tarih: 22.02.2018 12:48

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU SEVAKİN´DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Facebook Twitter Linked-in

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ?ın 24 Aralık 2017´de gerçekleştirdiği Sudan ziyaretindeki teklifiyle restorasyon için Türkiye´ye tahsis edilen Sevakin Adası´na resmî bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Çavuşoğlu, TİKA tarafından adada restorasyonu tamamlanmış olan Gümrük Binası´nda bir konuşma yaptı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,?Bizim amacımız Sevakin Adası´nı yeniden tarihi cazibesine kavuşturmaktır. Burasının turizm cenneti olması için ne gerekiyorsa yapacağız, dedi.

Türkiye´nin gittiği her yere dostluk götürdüğünü ifade eden Çavuşoğlu şöyle konuştu: ?Türkiye gittiği yere kan ve göz yaşı götürmez. Türkiye dostluk ve kardeşlik götürür, dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ?ın 24 Aralık 2017´deki Sudan ziyaretinin çok önemli olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, iki ülke arasında işbirliğini artırmak üzere birçok konuda mutabakata varıldığını belirtti.

Kızıldeniz Eyalet Valisi Ali Ahmed Hamid de konuşmasında,?Afrika´daki en eski limana hoşgeldiniz. Burası 3 bin yıllık bir limandır. Sudan´a, birinci devletinize hoşgeldiniz? dedi.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,Sevakin Adasında TİKA tarafından restorasyonu tamamlanan Hanefi ve  Şafii Camileri ile Gümrük binası ve halen restorasyonu devam eden Muhafaza Binası inşaat restorasyon çalışmaları incelemelerinde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Çavuşoğlu, Şafii Camii minaresinden adayı inceledi.


/kanal16haber.com/2018-2/22/124938388b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —