Tarih: 13.05.2008 00:11

ARDAHANLILAR DAYANIŞMA YEMEĞİNDE BULUŞTU

Facebook Twitter Linked-in

İnegöl Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği geleneksel 12. Dayanışma Yemeği, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 19.00 da Kavaklaraltı Aile Çay Bahçesinde, yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 

 

Derneğin gençlik kolunda görev yapan Yunus Emre Lise öğrencilerinin ‘İstiklal Marşının Doğuşu’nu canlandırmaları ile başlayan geceye, AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Kurşunlu Belediye Başkanı Erkan Dönmez, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Ardahanlı vatandaş katıldı.

 

Dayanışma Yemeğinin açış konuşmasını yapan Ardahan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yener Işık, ‘Doğduğun yer değil, doyduğun yer’ anlayışı ile  gurbete çıkmış, doğduğu topraklardan geçim derdiyle ayrı kalmış tüm Ardahanlıları, Ardahan’dan çok uzakta bir araya toplamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

 

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ise, şuanda müthiş bir kültür savaşının yapıldığını belirterek, “Bizleri törelerimizden, milli duygularımızdan ayırmak istiyorlar. Bunun için geleneklerimize gerektiği gibi sahip çıkmalıyız dedi..

 

AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya’da konuşmasında, 4 dönemden beri Ardahan’dan Milletvekili seçildiğini, her dönem oyunu artırarak TBMM’de yer aldığını belirterek, “Ne sağdayım ne solda. Benim amacım bu ülkeye, bu millete, Ardahan’a ve Ardahanlılara  hizmet etmektir” dedi.

 

 

Programda Türk Halk Müziği sanatçısı İlkay Ekmekçi Ardahan yöresinden türküler seslendirdi.

 

Türk Halk Müziği sanatçısı Çetin Taşçı’nın ardından davul zurna eşliğinde uzun süre halay çekildi. Gece, Erzurumlu Sadullah Öztürk ve Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Alper’in seslendirdiği türkülerle son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —