ANNESİNİ BIÇAKLAYAN SANIĞIN CEZASI BELLİ OLDU

MAHKEME HEYETİ, SANIĞA 5 YIL 5 AY HAPİS CEZASI VERDİ

 ANNESİNİ BIÇAKLAYAN SANIĞIN CEZASI BELLİ OLDU
/kanal16haber.com/2016-11/17/125655545b.mp4
ASAYİŞ 17.11.2016 11:23:51 0

Bursa´da, annesini dostu olduğu gerekçesiyle bıçaklayarak ağır yaralayan sanık, 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Annesini 6 yerinden bıçaklayarak ağır yaralayan 22 yaşındaki zanlı Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi´nde son kez hâkim karşısına çıktı.

 ?Üst soydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs suçundan´ müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan sanık, ilk duruşmadaki ifadelerini tekrarlayarak, ?Babam ile annem arasında geçimsizlikler yüzünden tartışmalar çıkıyordu. Annem bizlerin bulunduğu bir ortamda kendisinin dostu olduğunu artık babamla yaşayamayacağını söyledi. Sinirlendim ve mutfaktan aldığım bıçağı anneme sapladım..Pişmanım? dedi.

Anne ise ifadesinde, "Eşime boşanmayı kolaylaştırmak adına dostum olduğunu söyledi Kendisinden şikayetçi değilim? diye konuştu.
5 yıl hapis cezası
Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından M.Ç.´yi ilk olarak ağırlaştırılmış müebbet, daha sonra indirim uygulayarak 13 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, eylemin tahrik altında kalınarak işlenmiş olması sebebiyle cezayı 6 yıl 6 aya ardından da olumlu davranışlarından dolayı 5 yıl 5 ay hapis cezası verdi. Sanık, kararla birlikte tahliye edildi.