Tarih: 15.03.2018 14:16

AFRİN MERKEZİNDEKİ TERÖRİSTLER GRUP HALİNDE KAÇIYOR

Facebook Twitter Linked-in

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ´NİN AFRİN´DEKİ ZEYTİN DALI HAREKATI DEVAM EDERKEN PKK/ PYD´Lİ TERÖRİSTLERİN BÜTÜN DİRENCİ KIRILDI? TSK VE ÖSO BİRLİKLERİNİN KUŞATTIĞI AFRİN İLÇE MERKEZİNDEKİ TERÖRİSTLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜN SİVİLLERİN ARASINA KARIŞARAK AİLELERİYLE BİRLİKTE KAÇTIĞI ÖĞRENİLDİ.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birliklerinin 20 Ocak´ta başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı´nın 55´İNCİ gününde, PKK/ PYD´li teröristlerin bütün direnci kırıldı.

Şiddetli çatışmalar sonucu TSK ve ÖSO´nun kuşattığı Afrin ilçe merkezindeki üst düzey PKK/PYD yöneticilerinin aileleri ile birlikte kaçtığı, çok sayıda teröristin de sivillerle birlikte ayrıldığı bildirildi.

ÖSO komutanları, ?Afrin fiilen düştü? denilebileceğini belirtirken, merkezde kalan ve sayılarını 1000-1500 olarak tahmin ettikleri teröristlerin küçük de olsa direniş gösterebileceğini söyledi.

İlçede yaklaşık 500 bin sivilin olduğu ve çıkışlar için koridorun bir süre daha açık tutulacağı ifade edildi. Güneydeki koridordan da yüzlerce araç, konvoy halinde ilçe merkezinden ayrıldı.

Harekat kapsamında gerçekleştirilen hava ve kara operasyonları sonucu ise 80 terörist daha etkisiz hale getirildi. Böylece etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 524´e yükseldi. 


/kanal16haber.com/2018-3/15/143237126b.mp4

Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —