6 ASIRLIK MEDRESE KÜLLERİNDEN DOĞDU

MEDRESE AÇILIŞINA ESKİ BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU KATILDI

6 ASIRLIK MEDRESE KÜLLERİNDEN DOĞDU
/kanal16haber.com/2016-12/2/182211056b.mp4
GÜNDEM 2.12.2016 15:03:25 0

 

Büyükşehir Belediyesi´nin gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıtpaşa Medresesi açılışı yapıldı.

Kanal 16´nında canlı olarak yayınladığı açılışa, Türkiye cumhuriyeti 26. Dönem Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Gençlik Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksel, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve çok sayıda davetli katıldı.

Medrese açılında söz alan Türkiye Gençlik Vakfı Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksel konuşmasında, medresede eğitim alacak bütün öğrencilerin tevazu hırkasını giymiş yeni nesil gençler yetiştirileceğini ifade etti.

Bursa büyükşehir belediye başkanı Recep Altepe, 600 yıllık eserin küllerinden doğduğunu dile getirerek, medresenin açılışı için yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Beyazıtpaşa Medresesi´i açılışına katılan ve gençlere her türlü platformda destek olan Türkiye Cumhuriyeti 26.dönem Başbakanı Ahmet Davutoğlu,  600 yıl önce yaşanmış fetret dönemini bir daha bu topraklarda yaşanmasına izin vermeyeceğiz şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyelerinin kurdele kesimiyle Beyazıdpaşa Medresesi açılışı yapıldı.