Bursa'nın Kestel ilçesinde bulunan BESOB Sanayi Sitesi inşaatında beton dökümü sırasında meydana gelen çökme sonucu 1 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi ise kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, yapımı süren BESOB Kestel Sanayi Sitesi inşaatında yeni dökülen beton kalıplar henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. O sırada alanda çalışan 3 işçi, taze beton ve demir parçalarının altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine AFAD, itfaiye, sağlık ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Bursa İtfaiyesi ve AFAD ekiplerinin yoğun çalışması sonucu beton kalıplar kaldırıldı. Enkaz altından çıkarılan 2 işçi hafif yaralı olarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralı işçilerin hastaneye kaldırıldığı ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Betonun altında kalan işçilerden Aslan Kurşun'un ise yapılan çalışmalar sonucunda hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde güvenlik önlemleri alınırken, çökme nedeninin belirlenmesine yönelik inceleme başlatıldı.

Olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi.
Your browser doesn't support HTML5 video.