Zabıtanın yaşadığı zorluklar sahneye taşındı

İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosunun Zabıta Haftası kapsamında hazırladığı “Zapta Geçsin Zabıta” isimli tiyatro gösterisi izleyenlerden tam not aldı.

BURSA HABER 8.09.2023 12:45:00 0
Zabıtanın yaşadığı zorluklar sahneye taşındı

İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu, zabıta teşkilatının kuruluşunun 197’nci yılı ve 1-7 Eylül Zabıta Haftası kapsamında özel bir gösteri hazırladı. Zabıta teşkilatıyla ilgili farkındalık oluşturmak ve zabıtanın yaşadığı zorluklara dikkat çekmek adına sahnelenen “Zapta Geçsin Zabıta” isimli yetişkin tiyatro gösterisi, Perşembe akşamı ilk kez sahnelendi. Zabıta Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen gösteriye ilçe protokolü, zabıta teşkilatı ve aileleri ile belediye personeli katıldı.

Utku Duman’ın yazdığı ve Volkan Derman’ın yönettiği “Zapta Geçsin Zabıta” isimli tek perdelik komedi oyunu, izleyenleri adeta kahkahaya boğdu. Yaklaşık 1 saat süren gösteride zabıtanın sahada yaşadığı zorluklar eğlenceli bir dille izleyiciye aktarıldı.

“BİZLER HALKIN HUZURU VE SÜKUNU İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Gösteri öncesi salondaki misafirlere hitaben bir konuşma yapan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürü Bilal Aktürk, “Zabıta teşkilatımızın 197’nci kuruluş yılını kutluyoruz. Bu yıl farklı bir etkinlik yapalım istedik. Zabıta temalı bir tiyatro gösterisi hazırlayalım istedik. Zabıta 7/24 esasıyla yılın 365 günü, tatil ve bayram gibi günlerde de çalışan birimlerden bir tanesi. Zabıta, sokağa çıktığınızda gözünüzün gördüğü hemen her şeyden sorumluluğu olan bir birim. Yerdeki çöpten bacadaki dumana, ekmeğin gramajından etiketine kadar, pazardan markete, trafik tabelasından kaçak yapısına kadar, dilencisinden iş yerlerine kadar… Bizler halkın huzuru ve sükunu için çalışıyoruz. Bizim için aslolan sorunu ortadan kaldırmak, ceza yazmak değil. Daha da önemlisi sorunu şikayete dönüşmeden ortadan kaldırabilmek. Bunun için mücadele ediyoruz. Biz bu inançla çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“ZABITANIN ÜZERİNDEKİ KÖTÜ ALGI DEĞİŞMEYE BAŞLADI”

Belediye Başkanı Alper Taban ise “Bu akşam Zabıta Haftası kapsamında bir aradayız. Ben göreve geldiğim günden bu yana en zor alanlardan bir tanesinin zabıta müdürlüğü olduğunu ifade edebilirim. Kontrol mekanizmasının şehirle olan ilişkisini kurduğumuzda zabıta üzerinden bu kontrolü sahada yapabiliyoruz. Gerçekten vatandaşlarımızın gözüyle zabıta ceza kesen, uyan, çok sevilmeyen birileri olarak görülüyor ama arkadaşlarımızın gayretiyle ve dikkatiyle bu algı değişmeye başladı. Ben huzurlarınızda her bir arkadaşımıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Biz arkadaşlarımızla birlikte işimizi en iyi şekilde yapmanın derdindeyiz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Taban, “Tüm müdürlüklerimizde durum bu. Gördüğümüz her sorunu arka planda nasıl iyileştiririz, nasıl bir daha yaşanmaması adına çözüm üretiriz gayretiyle işlerimizi yürütüyoruz. Bugün de şehir tiyatromuz zabıta ile ilgili bir oyun sahneleyecek. Ben onlara da çok teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

ZABITA ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ İFA EDİYOR

Kaymakam Eren Arslan da “Çok önemli bir görev ifa eden, yerelde kanunların, mahalli nizamın tesis edilmesinde önemli görev yapan, bizim ana unsur kolluk kuvvetlerimiz emniyet ve jandarmanın en büyük destekçisi, kardeş kuruluş zabıta teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum. Rehberlik etmek, uyarmak, kuralların doğru ve düzgün uygulanmasını sağlamak toplumun refahı, huzuru ve mutluluğu için. Hiç kimsenin amacı kimseyi cezalandırmak değil. Sadece kamu düzenini tesis etmek ve bunu doğru şekilde sürdürmek” şeklinde konuştu.

 

Muhabir: Kerem Kaplan


İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu

Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

Yükleniyor