YILDIRIM´DA OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

Önemli bir projeye imza attılar.

GÜNDEM 12.07.2018 18:36:32 0
/kanal16haber.com/2018-7/12/184903207b.mp4
YILDIRIM´DA OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KALMAYACAK

Bursa Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) kapsamında okuma yazma eğitimi alan kursiyerler sertifikalarını Başkan İsmail Hakkı Edebali´den aldı.

Bursa Yıldırım Belediyesi, başlattığı okuma yazma seferberliğinin ardından, YIL-MEK bünyesindeki okuma yazma kurslarıyla bin 500 kişiye daha yeni bir hayata başlangıcın kapılarını açtı.

Eğitim merkezine gidemeyen dezavantajlı, engelli ya da yaşlı vatandaşlara da talepleri doğrultusunda evlerinde birebir eğitim verildi.

Okuryazarlık belgesi alan vatandaşlar artık ehliyet sınavına girebilecek, meslek sahibi olabilecek, kurslara katılabilecekler ve bu sayede istihdam edilebilecek ya da iş edinebilecekler. Sonraki aşama Okur-Yazarlık Sertifikası alan kursiyerler için eğitimin devamı olarak ilkokul diplomasına karşılık gelen 2.Kademe Sınavı´na hazırlık kursu açarak sınava hazırlamak ve ilkokul diploması almalarını sağlamak olacak.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Gültekin ve Duaçınarı Mahalle Muhtarı Mümin Yıldız´ın katılımıyla Duaçınarı Mahalle Muhtarlığı´nda yapılan sertifika töreninde kursu başarıyla tamamlayarak okuma yazma öğrenen kursiyerlere sertifikalarını veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Çok güzel bir amaç için bir aradayız. Birkaç kurum el ele vererek güzel bir iş ortaya koyduk.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın eşi Sayın Emine Erdoğan´ın başlattığı ´Okuma Yazma Seferberliği´nin ışığında biz de Yıldırım´da okuma yazma bilmeyen kalmasın diyerek çalışmamıza başladık.

4 binin üzerinde katılım olurken, bin 500 kursiyerimiz eğitimlerini başarıyla tamamladı. Geçmişte şartlar elverişli değildi. Ancak artık okuma yazma öğrenmek, eğitim yaşantısını sürdürmek için devletimiz tüm imkanlarını seferber ediyor.

Biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek Yıldırım´da okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar hizmetlerimizi sürdüreceğiz" dedi.

HEDEF: ÜNİVERSİTE DİPLOMASI

Toplumun ailesi için, komşuları için, yakınları için fedakarlık yapan, kendi yaşamından fedakarlık ederek başkalarının iyiliğini düşünen duyarlı insanlardan oluştuğuna dikkat çeken Başkan Edebali,"Toplumumuz fedakar insanlardan oluşuyor.Fedakarca ailesine, yakınlarına, komşularına destek olan insanlarımız bazen kendilerinden fedakarlık ediyor. Okuma yazma gibi temel bir olgudan dahi vazgeçti.

Ama okumanın yaşı olmadan insanlarımız artık imkanları değerlendirerek okuma yazma öğreniyor. Hedef okuryazar olmak, dünyadaki gelişmeleri takip etmek, eğitimi sürdürmek olmalı. Lise diploması, üniversite diploması almamak için hiçbir neden yok.

Kadınları eğitimli olan toplumlar geleceğini daha sağlam inşa eder. Güçlü toplum anneleri eğitimli olan bir toplumdur. Kurslarımız bundan sonraki süreçte de devam edecek. Okuma yazma bilmeyen tüm hemşehrilerimizi bu seferberliğe dahil olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

BAŞKAN EDEBALİ´YE TEŞEKKÜR

Günlük hayatta atılan her adımda okumanın ve yazmanın gerektiğine işaret eden Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, "Okuma yazma tüm insanlar tarafından öğrenilmesi gerekir. Okuma yazma bilmeden otobüse dahi binmek, adres bulmak sorun olur. Tüm insanlarımızın bu kurslardan faydalanması çok önemli. Bu seviyede kalmadan ortaokul, lise eğitimine de devam etmek bir sonraki adım olmalı.

Yapılan hizmet çok önemli. Bu çalışmada başta Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Eğitimin hayat boyu süren bir süreç olduğunu vurgulayan Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Gültekin, "Okuma yazma da eğitimin başlangıcındaki temel noktadır.

Yıldırım´da okuma yazma bilmeyen insan kalmasın parolasıyla, okuma yazma seferberliği başlatan, ilçede eğitim başta olmak üzere tüm alanlarda dönüşüme öncü olan Başkanımız İsmail Hakkı Edebali´ye teşekkür ediyorum.

İlçemizde okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı kurslara katılmaya bekliyoruz" şeklinde konuştu. Kursiyerler kendilerine tanınan imkanlardan dolayı Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve emeği geçenlere teşekkür etti.


Organlarını başlayarak 4 hayata umut olan Melek, son yolculuğuna uğurlandı

Contitech işçilerinden ‘keyfi işten çıkarma’ eylemi

Market çalışanına kurşun yağdırmıştı, tutuklandı

KidZania İstanbul’dan ‘Züper bir 23 Nisan’

Bulut tohumlama ekosistemi bozuyor

Metro Turizm otobüsü kaza yaptı: 11 yaralı

Vodafone Red’lilere 100 milyon TL’yi aşkın değer sağlanacak

Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan: “Bütün kalbimle Türkleri Tanzanya’ya davet ediyorum”

Üsküdar’da öğrencileri taşıyan servis kaza yaptı

Olympiakos kalecisi Tzolakis’in kurtarışlarındaki ayrıntı belli oldu!

Balıkesir’de amatör telsizciler günü kutlanıyor

Esenler’de 14. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali: Gazzeli çocukları ağırlıyor

Ticaret Bakanı Bolat: “Türkiye ve Tanzanya arasında yıllık 1 milyar dolar ticaret hedefi belirlendi”

Mahalli spor sahalarının sayısı hızla artıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır”

Kafa kafaya çarpıştılar: 4 yaralı

Kırklareli’de otobüs devrildi: Çok sayıda yaralı var

Beylikdüzü’nde giyim mağazasına silahlı saldırı

Yangında küle dönen marketin hasarı havadan görüntülendi

Başkan Aydın, 3 günde 3 bin kişiyi ağırladı

Çayırova Belediyesi son hafta Mersin deplasmanında

Almanya, Julian Nagelsmann’ın sözleşmesini uzattı

Bandırma’da suça geçit yok

Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği

İş Sanat’tan 23 Nisan etkinlikleri

O uyuşturucu partisi görüntülerinde yer alan kadınlar da yakalandı

Üniversite öğrencileri, Mudanya’nın tarihini yakından inceledi

10 bin motosikletliye 4 ayda 31 milyon lira ceza

A Milli Erkek Voleybol Takımı’nın 2024 yılı faaliyet programı açıklandı

Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonları’na yoğun ilgi

Yükleniyor