YEŞİL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

MÜSİAD Bursa Şubesi, Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Genel Toplantısı'nda, Türkiye'nin temiz enerji üretimi ve yeşil dönüşüm hedefleri ön plana çıktı.

ÇEVRE 7.12.2023 14:40:00 0
YEŞİL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Enerji depolama sistemleri konusunda Türkiye'de ve dünyada başarılı çalışmalara imza atan ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol’un konuk olarak yer aldığı toplantıda, sektörlerin yeşil dönüşümüne uyumu için izlenecek stratejiler ele alındı.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, ‘Daha Temiz Türkiye, Daha Temiz Bir Dünya’ hedefiyle düzenlediği Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Toplantısı'nda önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Enerji ve depolama alanında uluslararası arenada örnek nitelikte çalışmalara imza atan ZY Elektrikli Traktör Yönetim Kurulu Başkanı Önder Yol’un konuşmacı olduğu toplantıya, MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak, Sektör Kurulları Başkanı Halil Atalay, Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Mihrimah Kocabıyık, Bursa Tarım İl Müdürü İbrahim Acar, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Bilal Tunç ve Bursa Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Recep Altepe katıldı.

 

ŞENOCAK: YERLİ, VERİMLİ VE TEKNOLOJİ ODAKLI ÜRETİM ŞART

MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Alparslan Şenocak, enerji stratejilerini belirlerken üç temel prensibi öne çıkardıklarını belirterek, yerli, verimli ve teknoloji odaklı enerji üretimi ile tüketimi önceliklendirdiklerinin altını çizdi. Ülke olarak hedefin elektrik üretiminde yenilenebilir enerjinin payını 2050 yılına kadar yüzde 75'e çıkarmak olduğunu vurgulayan Şenocak, iş dünyası olarak Türkiye'nin dünya yenilenebilir enerji alanında daha etkin bir rol alması için çalıştıklarını belirtti. Başkan Şenocak, “MÜSİAD olarak, enerji verimliliği konusunda başlatılan yerli ve milli üretim seferberliğe katkı sunmak için kapsamlı bir şekilde strateji ve projeler yürütüyoruz. Ülkemiz önümüzdeki 10 yıl içinde enerji verimliliği yatırımlarına 20 milyar dolar finansman sağlayarak ithal enerji giderlerini 40 milyar dolar azaltmayı hedefliyor. Bizler de enerji verimliliği alanında ülkemizin ve Bursa’mızın lider konumuna yükselmesine destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.

 

‘YEŞİL DÖNÜŞÜMÜ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Sanayi sektörünün yeşil dönüşümüne vurgu yapan MÜSİAD Bursa Şubesi Sektör Kurulları Başkanı Halil Atalay, küresel çevre sorunlarına karşı mücadelede sanayinin merkezi rol oynadığını ifade etti. Atalay, 16 sektör kurulu ve 270 üye ile gerçekleştirdikleri çalışmaların sektörlerin gelişimine katkı sunduğunu, Türkiye'nin enerji sektöründe yeşil dönüşüme liderlik etme vizyonunu desteklemeye devam edeceklerini aktardı. MÜSİAD Bursa Şubesi Enerji ve Çevre Sektörü Başkanı Mihriman Kocabıyık ise, doğal kaynakların korunması, bilinçli tüketim ve insan-doğa dengesini sağlama hedefi doğrultusunda sektörel düzenlemelerin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, yapılan çalışmaların temiz bir dünya ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmada önemli bir adım olduğunu belirtti.

 

ÖNDER YOL: SEKTÖRLERİN DÖNÜŞÜMÜ İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Toplantıda konuşan ZY Elektrikli Traktör Yönetimi Başkanı Önder Yol, Çin'deki başarılı batarya çalışmalarının yanı sıra Türkiye'de gerçekleştirdikleri elektrikli araç projeleriyle dünya çapında dikkat çektiklerini vurguladı. Elektrikli otobüs projeleriyle İstanbul'da toplu taşımayı 2 yıl içinde ücretsiz hale getirme hedeflerini de aktaran Önder Yol, bu alandaki projelerinin artarak devam edeceğini söyledi. Avrupa Birliği (AB) standartlarına uyum süreci kapsamında özellikle üretim noktasında yenilenebilir enerjinin kritik rolüne vurgu yapan Önder Yol, “Sürdürülebilir üretim ve enerji kullanımı, hem çevresel etkiyi azaltmak hem de gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına önemli bir adım. MÜSİAD'ın yeşil dönüşüm çabalarına katkı sağlayacak her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu da belirtmek isterim. Gelecekte, sadece teknolojik başarılarımızla değil, aynı zamanda çevreye duyarlı ve sürdürülebilir projelerimizle de daha aydınlık bir dünya için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diyerek MÜSIAD üyeleri ile deneyimlerini ve birikimlerini uygulama çalışmalarında paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.


Yerli otomobil Togg şehit ailelerine hizmet vermeye başladı

Arkadaşını silahla kovalayan 15 yaşındaki çocuk yakalandı

Başarılı sporcu Türkiye 3’üncüsü olarak milli takıma girdi

Döküm sahasında toprak kaydı, hafriyat kamyonu devrilmekten son anda kurtuldu

Polis elini hangi çekmeceye attıysa ya mermi ya da hap çıktı

Keşan’da bir evin bahçesindeki 2 köpek zehirlendi

Adalet Bakanı Tunç'tan İsrailli bakana tepki

Gazze'de can kaybı 34 bin 388'e çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üsküdar’da akaryakıt istasyonuna uğradı

Karacabey’de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı

Kalamış’ta deniz taksi ile kano çarpıştı, bir kadının ayağı koptu

Batan gemide ölen genç 73 gün sonra toprağa verildi

Gemlik’te ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğradı: O anları gözyaşlarıyla anlattı

Sahte ilanlarla 52 milyonluk vurgun yapan 44 şüpheli tutuklandı

Ahırda çıkan yangında 4 büyükbaş telef oldu

1 yıl önce kardeşini bıçaklayan adamı kalçasından vurdu

30 ton benzin yüklü tankerin kaza anı kameraya yansıdı

Silahı temizlerken kendini vurdu

Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu

Galatasaray, Sivasspor maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı

Bakan Işıkhan'dan asgari ücrete ilişkin yorum

İnegöl'de kaza: Hafif ticari araç çocuğa çarpınca metrelerce havaya uçtu

Meral Akşener İYİ Parti kurultayında veda konuşması yaptı

Bursalı emekli tamirci, 100 yıllık radyo koleksiyonuyla geçmişe yolculuk yaptırıyor

BEBKA’dan kırsal kalkınma için 35 projeye 112 milyon liralık hibe

Fırat Kalkanı bölgesinde 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

MHP Bursa eski yöneticisi Osman Tan vefat etti

Sibergöz-35 operasyonu ile 48 dolandırıcı yakalandı: 500 milyonluk vurgun önlendi

İYİ Parti kurultayında kritik gün: Meral Akşener veda edecek

Yükleniyor