YENİ KENT MEYDANI TEZ KONUSU OLDU

MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ PROJELERİYLE BELEDİYEYE KATKI SAĞLAYACAK

GÜNDEM 23.02.2017 15:41:36 0
/kanal16haber.com/2017-2/23/180700023b.mp4
YENİ KENT MEYDANI TEZ KONUSU OLDU

Osmangazi Belediyesi´nin en önemli projelerinden biri olan Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine tez konusu oldu. Genç mimarlar, Bursa´ya yeni bir çehre kazandıracak projenin uygulama alanını yerinde inceledi. 
Bursa´yı özlenen kent meydanına kavuşturacak proje için bölgedeki binaların ve işyerlerinin tamamına yakını kamulaştırılırken, yürütülen yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte 2017 yılı içerisinde ilk kazma vurulacak. Toplam 33 bin 528 metrekare alanı kapsayan Santral Garaj Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri için tez konusu oldu. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, öğrencileriyle birlikte Osmangazi Belediyesi´ni ziyaret ederek Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar´dan bilgi aldı.


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi´nin sadece Osmangazi´nin değil Bursa´nın çehresini değiştirecek bir proje olduğunu ifade etti. Başkan Dündar, ?Kent Meydanı, Osmangazi Belediyesi binasından itibaren meydanın altından geçen caddeyi yol altına alarak meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirip bir yaya aksı oluşturacak. Bu, Bursa´ya yeni bir meydan kazandırma projesi. Bu bölge Bursa´nın çok hareketli bir yeri. Gerek araç gerekse yaya trafiği noktasında hareketli bir yer. Bizler de burası ile ilgili ciddi çalışmalar içerisindeyiz. Bugüne kadar 101 milyon TL kamulaştırmaya para harcayarak o bölgedeki kamulaştırmaları belli bir noktaya getirdik. Kamulaştırılan yerleri yıkıyoruz o meydan yavaş yavaş açılıyor. Hedefimiz 2017 yılı içerisinde burasını tamamen elde ederek projenin uygulamasına geçmek? dedi.
Belediye olarak bu projeyi uygularken üniversite ve STK´larla birlikte çalıştıklarını anlatan Dündar, ?Projeyi daha geniş kitlelere yayarak onların desteğini de alıyoruz. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanımız ve öğrencilerimiz bölgeyi inceliyor. Üniversitemiz bu bölgeyle ilgili proje çalışması başlattı, bitirme tezi olarak onlara görev verdi. Tabii öğrencilerimizin yapacağı çalışmalar bizlere katkı sağlayacaktır. Bizler öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Bu çalışmayla birlikte birçok kişinin buraya ilgisini çekmek önemli. Öğrencilerimize daha üniversitede okurken şehirle ilgili çalışmalara katılmış oluyorlar. Belediye üniversite işbirliği olarak yararlı çalışmaların ortaya çıkacağını düşüyorum. İnşallah Bursa´mız için güzel bir proje ortaya çıkacak? diye konuştu.
Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar´a teşekkür ederek, ?İzmir, Ankara, İstanbul ve Bursa´nın buluşma, kırılma noktasını diploma projesinde bir grup öğrencimizle çalışmak istedik. Bursa´ya bir şeyler yapabilmiş olmak, katkıda bulunmak açısından bizim için gurur verici. Bu proje için birebir yerinde analizler yaparak, daha sonra da maketlerimizle, projelerimizle o süreci finale taşımak istiyoruz. Bu bölgeyi eğer iyi bir şekilde geleceğe taşırsak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi olarak gurur duyacağız? dedi.


Osmangazili muhtarlar mazbatalarını aldı

Büyükşehir'den Bursa'ya su müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten dezenformasyon uyarısı

Bursa’da baraka alev alev yandı

Bursa’da otomobilin çarptığı bisikletli kız yaralandı

Prof. Dr. Naci Görür: "İstanbul için depreme hazırlık zamanı"

Zeytin Sütü büyük ilgi görüyor

6. İnegöl Üniversite ve Meslek Tanıtım Günleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Kur'an kursları hakkında açıklama

Cumhurbaşkanı'nın Danışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD heyetini kabul etti

Marmara'da muhteşem yunus gösterisi! Moths'tan belgesel tadında görüntüler

Fırtına kapıda! Edirne, Tekirdağ ve İzmir'e dikkat

Şişli’deki Cevahir AVM’de intihar şoku

Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail'e ihracat kısıtlaması açıklaması

Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürdü

Bayram trafiğinde can kaybı 75'e çıktı!

TSK, Gara'da 5 PKK'lı teröristi etkisiz hale getirdi

Otomotiv sektöründe yeni işbirlikleri

Tekirdağ’da feci kaza: 1 ölü, 1 firar

Devlet Bahçeli: "Yerel iktidar olduk diyenler hayal alemindedir"

Bursa'da Seçim Kurulu Müdürü Mehmet Us'un alkış tartışması sürüyor

İnegöl'de ahşap kulübede yangın

İstanbul operasyonuyla Kazakistanlı uluslararası suçlu yakalandı

Bursa’da aksı yamuk tırı görenler gözlerine inanamadı

Geri viteste unuttuğu aracıyla kaza yaptı, o anlar kamerada

Reşit olunca ilk işi uyuşturucu satmak oldu

İstanbul’da işi bırakan DJ’ye silahlı saldırı kamerada

İstanbul’da balkonda genç kızı kurtarma operasyonu

Mobilya’nın kalbi 22-27 Nisan’da İnegöl’de atacak

Cezaevi firarisi yakalandı

Yükleniyor