Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye genelinde ilk 10 üniversite arasında

Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye genelinde ilk 10 üniversite arasında

GÜNDEM 20.12.2023 14:45:44 0
Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye genelinde ilk 10 üniversite arasında
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP, “2023-2024 Dünya Üniversiteler Sıralaması”nı açıkladı. Dünya genelinde 3 bin üniversiteyi değerlendiren URAP’ın listesinde, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 119 üniversite yer aldı. Sıralamada, Kıbrıs genelinde en iyi üniversite olarak yer alan Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye genelinde de ilk 10 üniversite arasında yer aldı. Geçen yıla kıyasla dünya genelinde 112 basamak yükselen Yakın Doğu Üniversitesi en iyi iki vakıf üniversitesinden biri olarak gösterildi.
Üniversiteleri, bilimsel üretkenlik ve akademik kalitelerine göre sıralamayı amaçlayan ODTÜ URAP, araştırmasında makale sayısı, atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, toplam yayın etkisi, toplam atıf etkisi ve uluslararası iş birliğinden oluşan altı kriteri baz aldı. Dünya genelinde 3 bin 500 üniversitenin değerlendirildiği çalışmada en yüksek puanı alan 3 bin üniversite “2023-2024 Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda kendilerine yer buldu.

Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye genelinde ilk 10 üniversite arasında
ODTÜ Urap’ın açıkladığı sıralamada, dünya genelinde 3 bin üniversite yer alırken Türkiye ve KKTC’den de 119 üniversite yer aldı. Türk üniversiteleri arasında ilk 10 sırayı ise Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İstanbul Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, İstanbul Cerrahpaşa Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi paylaştı. Yakın Doğu Üniversitesi aynı zamanda Koç Üniversitesi ile birlikte Türkiye genelinde ilk 10’a giren iki vakıf üniversitesinden biri oldu!
Prof. Dr. İrfan Suat Günsel: “Bu sonuç, istikrarlı ve sistemli bir şekilde yürüttüğümüz bilimsel araştırma ve projelerin niteliğini teyit etmesi açısından büyük bir değere sahip.”
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde faaliyet gösteren URAP’ın açıkladığı “2023-2024 Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda, en iyi iki vakıf üniversitesinden biri olarak Türkiye genelinde en iyi ilk 10’da yer almaktan duyduğu gurur ifade eden Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Bu sonuç, üniversitemizde istikrarlı ve sistemli bir şekilde yürüttüğümüz bilimsel araştırma ve projelerin niteliğini teyit etmesi açısından büyük bir değere sahip” dedi.
Yakın Doğu Üniversitesi’nin ODTÜ URAP’ın yayımladığı sıralamanın yanı sıra The Times Higher Education, AD Scientific Index, ShanghaiRanking, US News & World Report gibi pek çok referans kurumun yayımladığı sıralamalarda da dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer aldığını hatırlatan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel, “Ülkemiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir eğitim adasına dönüşmesine öncülük ederken, 143 ülkeden yaklaşık 30 bin öğrenciye sahip bir uluslararası üniversite olarak dünya bilimine önemli katkılar sunmak için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

“Akademisyenlerimizin, ulaştığımız bu başarıda emekleri ve payları çok büyük”
Sahip oldukları bilimsel üretkenliğine vurgu yapanYakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ ise yaptığı açıklamada, her yıl binin üzerinde ulusal ve uluslararası etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ve güçlü akademisyen kadrosu ile yılda bin 700 bilimsel yayına ulaştıklarını vurgulayarak bu başarının bir tesadüf olmadığını söyledi. “Dünya genelinde pek çok kurumla geliştirdiğimiz iş birlikleri, farklı uzmanlıklıkları aynı potada birleştirdiğimiz multidisipliner bir yaklaşımla çalışmalarını sürdüren araştırma merkezlerimiz, yenilikçi teknolojilerin geleneksel alanlara entegre edilmesini sağlama amacı taşıyan bir vizyonla sürdürdüğümüz araştırma ve projelerimiz ulaştığımız bu başarıda belirleyici bir role sahip” değerlendirmesini yaptı.
“Yol arkadaşlığı yapmaktan büyük bir gurur duyduğum akademisyenlerimizin ulaştığımız bu başarıda emekleri ve payları çok büyük” diyen Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, “Özverili bir şekilde yürüttükleri nitelikli araştırmaları ile bilimin her alanına büyük katkılar sağlayan, yol arkadaşlığı yapmaktan onur duyduğum bütün meslektaşlarımı gönülden kutluyorum” dedi.

Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor