Uyuşturucudan tutuklanan sanık: "Uyuşturucu yerine kaya tuzu verdim"

Uyuşturucudan tutuklanan sanık: "Uyuşturucu yerine kaya tuzu verdim"

GÜNDEM 21.12.2023 11:09:57 0
Uyuşturucudan tutuklanan sanık:
Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu sırasında kenti birbirine katan ve iki polisin yaralanmasına sebep olan sanıklar hakim karşısına çıktı. Sanıklardan birisi, "Z.Ş’ye uyuşturucu yerine kaya tuzu verdim. Onu dolandırdığım için bana iftira atıyor" dedi.
Olay, 22 Aralık 2022 tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Z.Ş’nin (53) uyuşturucu ticareti yaptığını tespit eden Kocaeli Emniyet Müdürlüğü narkotik dedektifleri şahsı teknik ve fiziki takibe başladı. Yapılan teknik takibe P.S’de takıldı. Polis ekipleri Z.Ş.’yi yakalarken, P.S’yi de takibe devam etti. Şubat ayında P.S’nin İstanbul’dan Kocaeli’ye uyuşturucu getireceğini belirleyen ekipler kontrol noktası kurdu. P.S. ile yanında yolcu olarak bulunan D.Y. polis ekiplerini görünce kaçmaya başladı. Şüpheliler kaçarken adeta şehri bir birine katarak, park halindeki araçlara çarptı. Bir süre sonra D.Y. yaya olarak, P.S ise araçla kaçmaya devam etti. Polisin kendisini yakalayacağını anlayan D.Y, üzerindeki 18.60 gram uyuşturucuyu ceket ile birlikte attı. Silahını çıkararak kafasına dayayan D.Y, "Kendimi öldürürüm" tehditler savurdu. Park halinde bulunan otomobilin sürücüsüne silah doğrultan zanlı, gasp ettiği araçla kaçmaya devam etti. Polis ekiplerince Körfez ilçesi Hereke bölgesinde önü kesilen D.Y., bu kez de ters istikamete girerek 3 polis aracına çarptıktan sonra durdurularak yakalandı. Kazada D.Y ile 2 polis yaralandı. Öte yandan araçla kaçan P.S.’de polis ekiplerince yakalanarak ifadelerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"Z.Ş’ye uyuşturucu yerine kaya tuzu verdim"
Olayla ilgili duruşma Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanıklar Z.Ş, D.Y, P.S ile avukatları katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen P.S., "Z.Ş’ye uyuşturucu yerine kaya tuzu verdim. Onu dolandırdığım için bana iftira atıyor. Tahliyemi talep ediyorum. Uyuşturucu satıcısı değil, sadece içiciyim" şeklinde konuşurken, D.Y de uyuşturucu ticaretini kabul etmeyerek içici olduğunu, ceket ve uyuşturucunun kendisine ait olmadığını söyledi.


"Cebeci Sosyal tesislerinde uyuşturucu trafiği dönüyor"
İtirafçı olacağını söyleyen Z.Ş. ise, "Olaydan bir gün önce sanık P.S bana mesaj atarak İstanbul Sultangazi ilçesine bağlı Cebeci Sosyal Tesisine çağırdı. Sonrasında ’Geç oldu yarın geleceğim’ dedi ve telefonu kapattı. Ertesi gün kendisi yanıma geldi, ben dediği yere gitmedim, uyuşturucu trafiğinin bu sosyal tesiste döndüğünü biliyorum. Cezaevinde edindiğim bilgilerde bu yöndedir" diye konuştu.
Cumhuriyet savcısı mütalaasında, Z.Ş’nin uyuşturucu ticaretinden 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılmasını istedi. P.S ile D.Y’nin birlikte hareket ederek uyuşturucu ticareti yaptığına kanaat getiren savcı, 10 yıldan az olmamak üzere hapis ve bin günden yirmi bin güne kadar adli para cezasının dörtte birinden dörtte üçüne kadar artırılarak cezalandırılmasını talep etti.

Çanakkale’de 20’si çocuk 42 kaçak göçmen yakalandı

Paris Saint-Germain üst üste 3. kez şampiyon

Esenyurt’ta 2 çocuk babası adam evinde ölü bulundu

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın: 2 yaralı

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı

Edremit sahilleri uçurtma ile renklendi

Büyükçekmece’de sır cinayet

Tekirdağ’da 16 kaçak göçmen yakalandı

Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kafatası kemikleri bulundu

2. Lig’de maç sonrası yaşanan gerginlikte futbolcu ve taraftar yaralandı

TFF 2. Lig: Karacabey Belediyespor: 2 - Altınordu: 2

Kocaelispor - Bandırmaspor maçının ardından

Çiftçilere Trabzon hurması yetiştirmenin püf noktaları anlatıldı

Başkan Durgut’tan sanata destek

Rahvan atları fetih coşkusunu zirveye taşıdı

Huzurlu sokaklar uygulaması ile tehlikelerin önüne geçiyorlar

Su kaynaklarının sürdürülebilirliği hakkında panel düzenlendi

Adıyaman’da şehit olan Komiser Gökhan Özer son yolculuğuna uğurlandı

Eyüpsultan’da hatalı park kavgasında canından oluyordu: Sopayla ve bıçakla saldırdılar

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor: 2 (Maç sonucu)

Esenyurt E-5 yan yolda tır refüje çıktı

Tunca Nehri’nde öğrenciler ve vatandaşlar çöp topladılar

Kuzey Londra derbisinde kazanan Arsenal

Trendyol 1. Lig: Kocaelispor: 3 - Bandırmaspor: 1

Trendyol 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım oldu.

Trendyol Süper Lig: Pendikspor: 1 - Kayserispor:1 (İlk yarı)

Galatasaray Petrol Ofisi, son haftaya lider girdi

Ümraniye’de kaldırıma çıkan İETT otobüsü iş yerine daldı

Yalova MAG-DER’den öğrencilere eğitim

Beşiktaş, Çaykur Rizespor maçı hazırlıklarına başladı

Yükleniyor