Üniversitelerde tayin ve nakil sorunu

Fotoğraflı Haber

EĞİTİM 27.10.2015 16:29:57 0
Üniversitelerde tayin ve nakil sorunu

 

Üniversitelerde yaşanan tayin ve nakil sorunlarına ilişkin açıklama yapan Türk Eğitim Sen İstanbul İl Başkanı Bostan, ?Üniversitelerdeki personel; akademik ve idari personel olarak iki ana kategoride değerlendirilmektedir. İdari personel olarak nitelendirilen memurlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun hükümlerine tabi olarak çalışmalarına karşılık üniversitelerin kendilerine özgü yapısı sebebiyle diğer memurların yararlandığı bazı haklardan mahrum kalmaktadır. Bu mağduriyetlerin başında yer değiştirme ve tayin işlemi gelmektedir? dedi.

?EŞ DURUMU ATAMALARINDA SORUNLAR YAŞANIYOR?
Üniversitelerde eş durumu atamalarında sıkıntıların yaşandığını belirten Bostan, şöyle konuştu: ?Üniversitelerimiz birbirinden bağımsız kurumlar gibi değerlendirildiğinden bu kurumlarda görev yapmakta olan idari personelin sağlık durumu, eş durumu gibi özür durumlarına bağlı yer değişikliği işlemleri yapılamamaktadır. Yer değiştirme işlemleri sadece kurumlar arası nakil yoluyla gerçekleştirilmektedir. Ancak nakil işlemlerinde personel öncelikle kendisine yer değişikliği talep edecek kurum aramak zorunda kalmaktadır. Bu kurumu bulduğu taktirde kendi üniversitesinden ´muvafakat´ alma mecburiyeti bulunmaktadır. Muvafakat işlemlerinin rektörlüklerin keyfi ve sınırsız takdirine bırakılması uygulamada mağduriyete yol açmaktadır. Boş kadro olmadığı gerekçesiyle muvafakat talepleri çoğu kez reddedilmekte ve bunlarla ilgili açılan davaların çoğu yargıdan dönmektedir.?

?BU DURUM AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜ BOZUYOR?
Bostan, ?Üniversitelerde çalışan idari personelin, özür durumuna bağlı olarak yer değiştirme yapmalarına imkan tanıyan somut kriterler bulunmadığı için aile bütünlüğünün parçalanmasına, sağlıklı yaşama hakkının ihlaline ve personelin çalışma performans ve kalitesinin düşmesine sebep olduğunu" söyledi.
Bostan, ayrıca, yer değiştirme talebi olan ve muvafakat için kurumu ile sorun yaşayan personele yapılan keyfi uygulamalar ile psikolojik baskı oluşmasına neden olunduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu bağlamda; Türk Eğitim-Sen olarak üniversitelerde idari personel olarak çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu tabi memurların yer değiştirme ve tayin işlemlerinin yapılacak yasal düzenlemeler ile somut kriterlere bağlanması açık kadro olması şartının aranmamasını da içerecek şekilde gerekli düzenlemelerin yapılması, böylelikle üniversiteler arası nakil taleplerinde muvafakat verilmemesi nedeniyle yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi hususunda YÖK´e yazılar yazılmıştır.?
Mağduriyete neden olan sorunların Türk Eğitim-Sen tarafından Ağustos 2015´de yapılan toplu sözleşme masasına da taşındığını ifade eden Hanefi Bostan, ?Ancak kamu çalışanlarını istismar ve pazarlamadan başka bir iş yapmayan yandaş sendika ve memurları düşman olarak algılayan hükümet tarafından bu haklı talep gözardı edilmiştir? dedi.

?İDARİ PERSONELİN SORUNU ÇÖZÜLMELİDİR?
Üniversitelerdeki idari personelin tayin ve nakil sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini anlatan Bostan, sözlerini şöyle tamamladı:
?Her ilimizde üniversite bulunduğuna göre üniversitelerde görev yapan personelin 3 yıl görev yapmak kaydıyla diğer üniversitelere isteğe bağlı olarak geçişine imkan verilmelidir. Diğer devlet kurumlarında olduğu gibi eş ve sağlık özürleri bulunan memurların süre tahdidi olmaksızın bu özürlerine binaen diğer üniversitelere geçişine imkan sağlayacak şekilde bir düzenleme acil yapılmalıdır. Birçok konuda yönetmelik düzenleyen YÖK´ün, üniversitelerde büyük mağduriyete neden olan idari personelin tayin ve nakil sorununu çözmek için ivedilikle bir yönetmelik çıkarmalıdır.? 


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor